Přerostlá tráva kolem domu

host - 111.152 (?) 
26.8.2011 14:31

Som písal vyššie, že dvojmetrový hustý les bodliakov som zlikvidoval štvorkolkou. Tá však vtedy ťahala valce čo používali kone /požičané od kamaráta/.  Robil som to na jeseň, štvorkolka to poválala a valce rozdrtili.  Na jar potom som to pobránil ako som napísal vyššie..Miro 

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 3.215 (?), 30.8.2011 9:04

No nakonec jsem to zlikvidoval, křovinořezem BG-BC 25 Blue Einhell půčeným od kamaráda.. vysbírali jsme z toho ten bordel a včil teda musím splašit nějakou tu sekajdu, kterou to budu pravidelně udržovat.. Nevíte někdo o nějaké dobré?

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 2.9.2011 7:43

záleží v jaké cenové relaci, ale bez pojezdu už bych nechtěl, ikdybych měl pozemek sebemenší... chci se zeptat, kdo máte křiviňáky, jak obkošujete keře, aby taky nezařvaly s trávou.Dá se couvat a krytem najet ke keři, ale všude to nejde, mám moc keřů a v rozích plotů atd.prostě musím na keř s křoviňákem zepředu, máte na to vychytávku?Uvažuji o konstrukci na předek kosy.Dík za náměty

host - 107.237 (?), 2.9.2011 9:03

Nepoškodit stromky/ keře je docela problém - kůru poškodí i šutry odletující od struny. Buď přikrýt deskou/ trubkou, nebo nechat odstup a zbytek dosekat ručně kosou nebo srpem. Krytem ke keři to je nejlepší, ale zepředu komplet kryt je hloupost - to by pak moc nesekalo, a jen rám z drátu bude málo (nezabrání odletujícím šutrům)

tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.4 (?), 2.9.2011 11:30

uvažuji právě o rámu z drátu, kameny všude nejsou a jestli vedeš kosu pěkně vodorovně, já si přidřepnu, mám docela výšku, tak do země nezajedeš a bereš jen trávu, taky mě napad použít ze staré strunovky jednoručky ten malý krytek a dát ho zepředu na nějakou kovovou konstrukci

centsm - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) - 118.192 (?), 3.9.2011 21:11

Mám nějakou německou el. strunovku (600W) a ta má vpředu prodlouženou horní část krytu ve tvaru trojúhelníku asi o 1/2 cm přes délku struny. Tu prodlouženou část opřu o kmen a objedu dokola. Zůstane jen toho 1/2 cm neposečeného. Za světla se můžu podívat, jak se ta sekačka jmenuje. Její předností je výborné chlazení motoru bez znečišťování trávou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz