Pomoc s výběrem malého traktoru

host - 47.145 (?) 
5.4.2010 13:11

Ovlivnitelný jsem lehce, protože toho moc nevím :-) Zaskočila mě totiž informace, že rotačka dá traktoru tak zabrat, a že 40 koní mi ani zdaleka stačit nebude. V tom případě bych musím do vyšších výkonů a abych se nějak vlezl do rozpočtu, tak asi musím slevit s kabinou. Přemýšlel jsem nad ní a asi by mi byla na houby. V zimě dělat pravděpodobně nebudu nic, leda vyjímečně. V létě by se asi hodila klima, což jsou další investice a opět spotřeba výkonu. Zetory beru v úvahu pouze jen v provedení kabrio s výkonem 65 Hp, což by mělo stačit pro sekačku.

Mate mě ale, jak si na stránkách Deutz - Fahr a nebo Landini jezdí s traktory Agrokid a Mistral se sekačkou nebo mulčovačem. Přitom s výkonem max 50 koní. Stejně tak Kubota (L 4050). A vypadá to, že ji to velké problémy nečiní - nebo je to drz reklamní tvrzení výrobce?

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 60.26 (?), 5.4.2010 13:30

samozrejmne i k malemu traktoru se delaji male rotacky a male mulcovace ale to je spise na udrzbu zahrad nebo parku do 1 ha kdyz se zeptate prodejce nekde na vystave tak vam klidne doporuci na 1ha i teru jen kdyz bude mit kseft ja osobne bych se starsiho zetora nebal ale ja mam na to jiny pohled s traktory delam 30 let a vse si na nich opravim sam prave proto ze starsi zetory jsou jednoduche s dnesnima uz bych mel taky potize hlavne kdyz je tam elektronika

host - 3.83 (?), 5.4.2010 13:44

Nic ve zlém, já jen že Váš první dotaz působil dost jednoznačně.

U té trávy pochopitelně záleží na skladbě porostu, jeho hustotě a výšce.Viděl jsem už dost silnějších traktorů trápících se s rotačkami na hranici možností. Rezerva výkonu žádná a všechny součásti jedou prostě nadoraz. Částečně to řeší použití nízkoenergetických diskových sekaček.Musíte si ty pozemky projít a zvážit pracovní šíři na jeden záběr. Pokud se za velký traktor připojí sekačka o záběru cca 1,2m, je to stejně otravné ježdění jako u malých traktorů.To jestli nakonec pojezdíte louku o 3-5 záběrů rychleji je naprosto jedno.Na skladbě a hustotě porostu záleží nakonec i rychlost pojezdu, jakou při sečení budete moct zvolit. Pak teprve nastává přednost velkých silných strojů, což tedy rozhodně není Z 4011.Pokud by pozemky byly ve velmi špatném stavu co se týče např.nerovností, přichází k duhu výhoda velikých kol u velkých traktorů...

Prostě se jeďte na všechny stroje osobně podívat, do všech si sedněte(nechte se svézt i po nerovnostech ať máte představu o komfortu a hluku při skutečné práci-to může být v některých případech docela překvapení). Nespěchejte s výběrem - kdo mi neumožní vidět stroj v provozu (při práci) mě dál nezajímá!!! Prozkoumejte rychlost dodávek ND, ochotu servismanů, cenu servisu a jeho dostupnost pro Vás. Bude Vás to stát čas a ježdění, ale jinak se stroj padnoucí Vám na míru nalézt nedá.Deere pořádal po republice dny otevřených dveří, vždy do jednotlivého střediska svezli veškerý sortiment na určitý termín.Poptejte se na to-uvidíte celou možnou paletu takových strojů pohromadě.Na internetu se celý problém s výběrem nikdy kvalitně nevyřeší.

host - 47.145 (?), 5.4.2010 13:57

Děkuji všem odpovědi k mému dotazu. Všechny zásadní názory zde už asi padly a dám na radu posledních příspěvků a užší výběr si zajedu otestovat. Snad to nějak kloudně dopadne :-)

jonCA - (2) - 210.49 (?), 5.4.2010 16:54

Pozerali ste aj malotraktory Vinea, Cabrio, Vega

myslim dobre spracovanie a technické parametre.

Nejaké názory?

Bez názvu
Bez názvu

jonCA - (2) - 210.49 (?), 5.4.2010 16:58

Dalšie foto:

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 47.145 (?), 5.4.2010 18:54

Na tyto traktory jsem se také koukal, ale někde na fórech, snad ještě minulý rok, jsem zjistil, že je to taková skládačka, která není dotáhnutá do konce a prý se nedostatky upravují tak jaksi během výroby. Nevím co je na tom pravdy, ale nechci riskovat. Jejich cena není zase až tak příznivá, aby mi to za to stálo.

host - 149.67 (?), 8.4.2010 12:20
Tak to jste zjistil zcela správně, jsou to stroje, jejichž vývoj hodně zaspal a prodávají se jen z mně neznámého důvodu, kterým je možná sentiment, možná předchozí dobrá zkušenost, ale neochota vyzkoušet něco nového a lepšího. Výše uvedená doporučení Vás směřují správným směrem, u Deera si ale nejdříve prověřte náklady na servis, jedná-li se o čistě privátní užití traktoru, mohly by Vás nepříjemně zaskočit. To platí i o italských strojích. Spíše bych se držel těch korejců (Kioti, TYM, LS), vybírejte dle toho, na co máte nejblíže servis. Číňany jste zavrhl hned v začátku a dle mého názoru správně, v těchto velikostech a výkonech zatím u nás není nikdo, kdo by Vám poskytl odpovídající servis (byť slibovat může něco jiného).

andy.wise - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (585) - 174.65 (?), 5.4.2010 17:47

Původnímu tazateli: Ještě pár drobností. Malá hmotnost a krátký rozvor a rozpor malotraktoru snižují komfort jízdy, zejména při zátěži, a také na podélných a příčných nerovnostech (třeba na souvrati) kdy je potřeba s traktůrkem více zápasit.

Další věc - kabina. Mám na traktoru kabinu bez dveří, považoval jsem ji za zbytečnou, tak jsem ji sundal, ale v létě se opékat na slunci není nic příjemného a ta plachetka, co nabízejí dovozci, zepředu před sluncem téměř neochrání. A když mě jednou chytil vichr, déšť a kroupy, tak jsem kabinu dával rychle zpátky.

Poslední, co mne napadá - zjištění cen základních náhradních dílů a spotřebního materiálu. Namátkou, kupoval jsem jabko závěsu na zetor, stálo asi 500,-. Jabko na rychloupínací závěs johndeera stálo 4500,-. U japonců to může být ještě větší legrace.

host - 47.145 (?), 5.4.2010 18:37

Děkuji za informace. Koukal jsem na hmotnosti a John Deer a Landini mají k 1,7 tuny, v rozvoru je lepší Deer. Vyřadil jsem, po zjišťovaní rálných velikostí, už několik značek a taky i Kubotu. Vhodný model se totiž i bez kabiny pohyboval cenově hodně vysoko. Deer i Landini jsou levnější. Zjistil jsem, že známý vlastní Landini Powerfarm a je s ním velmi spokojen. Předpokládám, že i Mistral bude stejné kvality. Vidím to tedy na dvě zmíněné značky. Tu kabinu asi nechám plavat. Přece jen je to dost velký příplatek - až 150 tisíc. Navíc mi docvaklo, že budu sekat trávu i v sadu a tam se mi bez ní bude lépe manévrovat. Myslím, že navíc ty kabiny jdou i dokoupit nebo ne? Kdybych zjistil, že práce s ní bude zásadně lepší, tak bych tedy do ní investoval. Pořád mi ale vrtá hlavou ten Zetor cabrio. Je to už prakticky pomalu zemědělský trakotor. Cena je ale stejná jako u výše zmíněných. Zajdu se na něj mrknout a pak uvidím. Vidím, že než to všechno oběhám, tak bude pomalu podzim.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz