Pila - startovací šňůra jde hrozně ztuha

host - 41.202 (?) 
9.9.2024 19:44, zobrazeno: 329x

Dobrý den,

dostal jsem stařičkou pilu Husqvarna 266. Vyčistil jsem ji, dal benzín s olejem a zkusil nastartovat. Startovací šňura jde ale hrozně ztuha a je velký problém nalézt takovou polohu, aby se podařilo s motorem otočit alespoň o jednu otáčku. Když vyndám svíčku, tak to jde krásně hladce. Po chvíli moření se mi pilu podařilo nahodit. Evidentně je problém jen v té šňůře, protože když se podaří motorem otočit alespoň na 3/4 délky šňůry, tak to chytne po dvou až třech zatáhnutích. Četl jsem tu pár příspěvků na toto téma, ale kloudná odpověď žádná. Poradil by někdo? Díky.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 117.61 (?), 9.9.2024 20:31

Není problém sundat levý kryt i se startovacímn mechanismem a vyzkoušet jeho funkci bez zatížení. možná je natolik zanesená a zalepená pružina, že klade velký odpor, nebo někde dře startovací kladka.. Docela důkladně bych vše promazal a trochu naolejoval i šňůru. pružinu  - není-li to nutné- pružinu nevyndávejte. V jistý moment by Vám mohla být dílna malá. Z počátku by se měla odvíjet šňůra lehce. jestli ji někdo zkrátil a pružinu příliš navinul poznáte tak, že madlo šňůry tvrdě naráží po jejím uvolnění na kryt. To se dá vyřešit tím, že povytáhnete šnˇůru, zablokujete kladku a opatrně uberet  jeden její závit na kladce. Jistě na to přijdete, až ten kryt sundáte. Zpětná montáž je jednoduchá: kryt položíte na místo kam patří, jemně potáhnete za šňůru a kladka zapadne do uložení na klice (resp. setrvačníku). 

toto vše platí, není -li pila zadřená, což ale podle Vás není a jde normálně do otáček.

host - 103.210 (?), 15.9.2024 21:06

..."...evidentně je jen v té šňůře"  a   "...když vyndám svíčku, tak to jde hladce". Nějako mi to neštymuje a nerozumím vám - uteklo mi něco??? Ty věty si protiřečí

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz