Dobrý den, můžu palivo Aspen 4t pokud je namíchám s olejem ve správném poměru použít v motor. pile, nebo jej musím vypotřebovat jen v sekačce 4 taktu? Rozdíl mezi aspen 2t a 4t je jen v tom, že aspen 2t je už namíchán s olejem?
Aspen 2T je speciální palivo s obsahem - 2% kvalitního oleje pro dvoutaktní motory mazané směsí oleje a benzínu. Aspen 4T je bez oleje a měl by se tedy po namísení s olejem určeným pro mazání motorové pily a pod. dát použít k pohonu takových dvoutaktů. Cena Aspenu je kolem 80,- Kč, což je u nás více pro ty, kterým to nevadí a potrpí si na něco víc.
já bych aspen doporučil těm, co vyřežou pár nádrží za rok, nemusíte řešit uskladnění pily s palivem, vyšší cena se částečně vykompenzuje tím že nemáte problém se zbytky namíchané směsi (nemusíte se jí zbavit v něčem jiném nebo nedejbože vyhodit) a v případných opravách palivové soustavy
Dejte pak vědět jak to s tím aspenem řezalo. Já jsem přidával olej HQ XP do aspenu 2T (potřeboval jsem jiný poměr) a vůbec se mi to nelíbilo! Jakoby se olej v tom alkylátu hůře rozpouštěl.
Nevím, zda se objevují na BC 2125 stejné závady, neboť celkově Jonsered je v našem okolí podstatně méně zastoupen. Řešení vibrací je stejné, ale záleží na materiálu, který třeba stejný není. To nemohu objektivně posoudit.