Otáčkoměr
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.107 (?), 10.7.2011 17:09
Zapoměl jsem napsat čtyřválec s rozdělovačem.
A o co mi jde? Něco se přiučit a dostat se přes mýty a pověry. Jedna z nich je, že otáčkoměrem od vari nezměřím věrohodně dvouválcový motor honda v zahradním sekacím traktoru.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.107 (?), 10.7.2011 17:33
Pro kontrolu otáček tento otáčkoměr měří a dobře bez omotání. Měří spolehlivě i čtyřdobé dvouválcové motory honda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.107 (?), 10.7.2011 17:23
ad1)No a odpovíte mi na tu otázku?
ad2)Přepínací otáčkoměr slouží k měření 2t a 4t. Ano, například? Díky za odkaz něco takového jsem viděl prvně a nebýt Vás asi by mi to i zůsalo utajeno.
ad3) už jednou jsem se Vám snažil naznačit, aby jste nespekuloval o tom, jsem-li já při smyslech nebo ne. Na toto Vám odpovím. Ožralej sem píšete jen Vy a ještě se k tomu přiznáte. To bylo tehdy počteníčko!! Nepsal bych to, ale když Vy stále vysíráte. Nechte toho a pojďme se bavit o otáčkoměrech pro zahradní a lesní techniku a servis.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 10.7.2011 17:17
Přepínač 4t nebo 2t u otáčkoměru mění pouze tzv.časovou základnu přístroje.I s otáčkoměrem bez přepínače otáčky spolehlivě změříte, jen nesmíte zapomínat, zda jde o čtyřtakt nebo dvoutakt.Od Stanislava M.čekám na seriózní vysvětlení, u kterých čtyřtaktů svíčka pálí v každé úvrati pístu.Bylo by to užitečné sdělení pro všechny z nás. AB
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.107 (?), 10.7.2011 17:40
AB doporučuji se seznámit s konstrukcí těchto motorů, B&S, Honda, Kawasaki, Tecumseh, Lonkin a ostatní čínu použivané v zahradní technice a pak lehko zjistíte, jak je možné, že svíčka pálí žaždou horní uvrať. Ne každou úvrať, jen každou horní úvrať. Omlouvám se, nejsem St. Melaga a on to vysvětlí určitě lépe než já.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 11.7.2011 14:16
Pro xxx.107 : pak nerozumím celé diskuzi o rozdílu měření otáček, když je tolik 4t- motorů shodných s palbou dvoutaktu a všechny ty dohady o přepínači 4t/2t a pod. A omlouvám se za nepřesnost: samozřejmě jde o horní úvrať.Z čistě technického zájmu se na to zaměřím a děkuji za uvedené typy. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|