Ošetření žacího ústrojí proti korozi

host - 245.162 (?)
5.5.2021 14:45

Žádná barva nevydrží, ani jiná běžná povrchová úprava. Já po každém použití sekačku překlopím na madlo a spodek vystříkám tlakovou myčkou, nechám oschnout a nic nerezne. Takto to dělám od r. 1994, kdy jsem porvé zakoupil tlakovou myčku a nikdy jsem nemusel u žádné z mých sekaček řešit korozi motoru, jak někteří mudrci tvrdí, že k ní při použití tlakovky dochází. Do ložiska se u solidních sekaček proud vody nedostane.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 19.34 (?), 12.3.2021 20:00, zobrazeno: 1844x

Zdravím .  Dávám před  sezónou do  cajku sekačku  Cub Cadet  50 RZT .  Sundal jsem sekací ústrojí  a spodní  strana je jedna rez.  Už jsem  to jednou poctivě  natřel ,  několika vrstvamy husté barvy ,ale všechno  je už pryč.  Čím to  ošetřit ,aby to  vydrželo?  Díky za  rady.

host - 84.69 (?), 12.3.2021 20:24

nejlepsi by bylo opiskovat a pokud by jste sehnal nekoho u silnic tak trochu barvy na znaceni silnic nebo nechat zarove pozinkovat pripadne nastrikat metalizaci hlinikem

host - 209.31 (?), 13.3.2021 7:07

Ničím, i když opískujete a pozinkujete a pozlatíte, i platinou a iridiem necháte ošetřit, kamínky a písek o kterých ani nevíte že v trávníku jsou, vám vše během sezony omlátí z plechu až na železo. Proto jen na podzim pořádně očistěte a nastříkejte třeba konkorem nebo jiným konzervačním olejem proti rzi to je vše. Nic lepšího neuděláte a nemá smysl se s tím trápit.

host - 70.203 (?), 13.3.2021 9:57

No s tím konkorem máte pravdu, bohužel ta koroze bude postupovat i v průběhu sezony (ideálně by se sekačka musela pečlivě vyčistit a vystříkqat konkorem po každém sekání).
Zajímavý mi přijde ten nápad s barvou na značení silnic - pro informaci - jedná se o chlorkaučukovou barvu - pokud neseženete od silničářů, zkuste pohledat na internetu (vyhledávač mi něco vrátil). Každopádně se chlorkaučuková barva "od silničářů" s úspěchem používala v době, kdy na našich silnicích jezdily převáženě Lady a ŠKODY 100-120, pro ochranu před korozí kolem autobaterie a případně i v podbězích kol, takže na sekačku by to taky mohlo fungovat - barva vytvoří silný, houževnatý, ale do jisté míry i pružný film.

host - 209.31 (?), 13.3.2021 12:35

Vy nečtete, nebo nevnímáte čtené. Když to omlátí pozinkování, tak to omlátí i barvu z americké dálnice, věřte zkušenému. krom toho obvykle šasí vydrží cca to samé co motor sekačky a pak to stejně hodíte vše do šro´táku.

host - 84.69 (?), 13.3.2021 17:03

ze to omlati i pozinkovani to si myslite nebo to mate z vlastni zkusenosti? ja mam z vlastni zkusenosti tu barvu na silnice po 5 letech se ani najednom miste neukazal plech sekacku uz nemam ale kdybych si poridil jinou tak ji zase pouziju a v udrzovanem travniku zadne kaminky nejsou a to jsem srovnaval i vytvory krtka 

host - 209.31 (?), 13.3.2021 21:56

tak jo, každý máme jiné zkušenosti, ať si dotyčný vybere

host - 245.162 (?), 5.5.2021 14:45

Žádná barva nevydrží, ani jiná běžná povrchová úprava. Já po každém použití sekačku překlopím na madlo a spodek vystříkám tlakovou myčkou, nechám oschnout a nic nerezne. Takto to dělám od r. 1994, kdy jsem porvé zakoupil tlakovou myčku a nikdy jsem nemusel u žádné z mých sekaček řešit korozi motoru, jak někteří mudrci tvrdí, že k ní při použití tlakovky dochází. Do ložiska se u solidních sekaček proud vody nedostane.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz