MTD, Yard-man, Stiga
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 216.60 (?) 20.4.2009 8:45, zobrazeno: 12948x
V užším výběru sekaček mám :
1. MTD SPK 53 HW
2. Yard-man YM 6021 SPK
3. Stiga Tubro Pro 55 4 SPEED
U prvních dvou se mi líbí motor a cena. U té poslední je asi horší motor, ale je snad v profi provedení a mohla by i díky hliníkovému skeletu mít vyšší životnost. Plechový skelet mi u AL-KA po pár letech prorezl. Poraďte někdo, máte-li zkušenost s těmito stroji, nebo případně motory Kawasaki - Honda.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 29.121 (?), 20.4.2009 10:07
Honda GCV 190 že je horší motor?Ani omylem, tyhle motory patří k tomu nejlepšímu. Klidně snese i tvrdé zacházení, nehledě na to že to je hobby třída. Já osobně bych šel do Stigy, podle mě je z těchto tří nejkvalitnější.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.60 (?), 20.4.2009 10:48
Právě, že ta Honda GCV 190 je hobby třída (není to GXV), kdežto Kawasaki FJ 180 V se montuje do profi sekaček - například HQ a John Deere profi mají právě tento motor Kawasaki. Ten zbytek bude samozřejmě nejlepší u té Stigy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.41 (?), 20.4.2009 12:35
Pokud jste mel u sekacky problem s korozi tak to same budete u nove se sebelepsim motorem. Byt vami koupil bych sekacku s hlinikovym skeletem viz tema "Jak jste na tom s korozi u vasich sekacek". R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.60 (?), 20.4.2009 13:04
Ano, měl - AL-KO BR 52 Comfort. Tam je problém, že se nedá otočit na bok - vždy z toho vyteče olej a čistit jí zespodu odmítám - zezačátku jsem ji po každém sekání vyrval na stavební kozy a zespodu ostříkal hadicí, ale vzhledem ke značné hmotnosti a bolestem zad jsem toho nechal po pár měsících. Asi to tedy vyhraje ta Stiga - má hliníkové šasi a je "prý" profi. Ještě by mohla mít tu rychlospojku na hadici. Ten motor Honda bude určitě lepší, než Briggs, nebo Tecumseh a to, že to není Kawasaki s tlakovým mazáním asi oželím. MTD a Yard Man stojí do 13 tis., Stiga se dá sehnat za 20800,- a více než třicet litrů za profi Johna Deera, nebo Husqvarnu prostě nedám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 94.115 (?), 20.4.2009 14:06
je zajímavé že i když se všude v návodech uvádí, že se sekačka má naklápět tak aby byla svíčkou nahoru, sposta lidí má problém se základní orientací v prostoru :-D. O tom že je motor honda určitě lepší než briggs se dá polemizovat (klikovku dokážete ohnout u obou), u mě vyhrává briggs pro levnější náhradní díly a rozšířenější servisní síť. Kdo myje sekačku stříkající vodou, tak ať se nediví že co může tak zrezne (voda spolu s agresivní šťávou z trávy zateče do ložisek a různých spár), nejlepší údržba je sekací prostor mechanicky očistit, případně na podzim před uskladněním otřít mokrou hadrou. HH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 27.59 (?), 20.4.2009 15:07
Když bude svíčkou nahoru, vyteče z ní zase benzín. Jinak s orientací v prostoru problém nemám - mám jen vlastní zkušenost.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 143.58 (?), 20.4.2009 15:35
No mam B&S Quantum 5,5. Sklopenim svickou nahoru neni zrovna komfortni cisteni, ale normalne na bok filtrem nahoru je v pohode, zadne kapaliny nevytekaji. Samozrejme nesmi byt plna benzinova nadrz, ale to po sekani nebyva. R.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 27.59 (?), 20.4.2009 19:07
Ano, tam je motor Tecumseh Centura 50 - 175 ccm. Po osmi letech opotřeben tak, že kouří - žere olej a naklonit nejde.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 27.59 (?), 20.4.2009 21:05
Asi tak, to jen někteří neumí vstřebat. Já chci, aby mi někdo poradil něco, co tyto chyby mít nebude!!!
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|