Leoš - Bronzový Zahrádkář (82), 27.11.2006 22:08
Tak to já mám zkušenosti zcela opačné.
Sekání v místech s křovinořezem kde ztěží vyjdete vůbec sám, natož z bubnovkou.
Na jedno takové místo se Vámi uvedený stroj pokoušel dostat jeden ochotník za účelem pomoct kamarádovi. Po chvíle hrabání to vše vzdali a kosa na tvrdou zaschlou trávu také nic moc.
Máme se sousedem každý 1200m2 pozemku. On to začal žnout bubnovkou a já s naprosto nevhodným křoviňáčkem o obsahu 25ccm. Nejednalo se o závod ! U souseda co chvíla bylo slyšet zarachocení a v zápětí jadrné zakletí. Jenomže někdy to zarachocení bylo tak silné, že následovala oprava. Políčka jsou plná kamení se zbytky stavební konstrukce. Část pole je pooráno a necháno na pospas. Byl to žalostný pohled na místo, kde tato bubnovka projela. Díry udělali své. Asi po hodině a půl jsem zklízel křoviňák a soused mně přemlouval abych mu ho zase půjčil k dosečení. Doplňuji, že za ten křoviňáček jsem dal 6800,-kč.
Tím nechci podceňovat bubnovky, které mají také své místo ale jsou velké, neskladné, drahé a snesou jenom určitý terén. Křovinořez má také své nevýhody. Jedna z nich je, že se sním musí naučit obsluha dělat, jinak se nadře a není nic hotovo. Tak jako s ruční kosou.
Myslím, že s křoviňákama nemáte zkušenosti, jinak byste nemohl toto napsat a to zrovna o TH48DX, který pracuje velmi potichu.
|