Marunaka

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82) 
27.11.2006 14:21
Pane host - xxx.xxx.164.178 Jenomže druhý může mít louku v takovém terénu, kde je Vaše bubnovka nepoužitelná. K čemu je mu potom Vaše rada? Chápete? .

(jednu dobu se prodával TH48DX za 11500,- kč)

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 244.114 (?), 27.11.2006 19:25
 Pane Nováku, bubnová sekačka s pojezdem zvládne i podstatně horší terén, než si většina lidí myslí. Já s ní (Vari s motorem Honda,myslím, že se v katalozích Vari uvádělo, že dvoutaktní motor je do svahů vhodnější-nabízeli i svahová kola-, než tento můj) sekám i takový svah, kde se při jízdě ve směru vrstevnic převrací - a tak jezdím nahoru a dolů. A to mám i křovinořez, ale sekačka je nesrovnatelně výkonnější. To co bych sekal křovinořezem celý den mám za hodinku. Ty zbytečky trávy u stromů apod. bych klidně dosekal i srpem.
 Takže všichni kdo se rozhodujete - rozvažte si to pořádně.
 A taky mít souseda, který naprosto zbytečně dělá rámus celý den není žádný med.....

Leoš - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (82), 27.11.2006 22:08
Tak to já mám zkušenosti zcela opačné.
Sekání v místech s křovinořezem kde ztěží vyjdete vůbec sám, natož z bubnovkou.
Na jedno takové místo se Vámi uvedený stroj pokoušel dostat jeden ochotník za účelem pomoct kamarádovi. Po chvíle hrabání to vše vzdali a kosa na tvrdou zaschlou trávu také nic moc.
Máme se sousedem každý 1200m2 pozemku. On to začal žnout bubnovkou a já s naprosto nevhodným křoviňáčkem o obsahu 25ccm. Nejednalo se o závod ! U souseda co chvíla bylo slyšet zarachocení a v zápětí jadrné zakletí. Jenomže někdy to zarachocení bylo tak silné, že následovala oprava. Políčka jsou plná kamení se zbytky stavební konstrukce. Část pole je pooráno a necháno na pospas. Byl to žalostný pohled na místo, kde tato bubnovka projela. Díry udělali své. Asi po hodině a půl jsem zklízel křoviňák a soused mně přemlouval abych mu ho zase půjčil k dosečení. Doplňuji, že za ten křoviňáček jsem dal 6800,-kč.
Tím nechci podceňovat bubnovky, které mají také své místo ale jsou velké, neskladné, drahé a snesou jenom určitý terén. Křovinořez má také své nevýhody. Jedna z nich je, že se sním musí naučit obsluha dělat, jinak se nadře a není nic hotovo. Tak jako s ruční kosou.
Myslím, že s křoviňákama nemáte zkušenosti, jinak byste nemohl toto napsat a to  zrovna o TH48DX,  který pracuje velmi potichu.

host - 244.114 (?), 27.11.2006 22:27
Myslím si, že standardním postupem je kamení , natož bordel ze stavby vysbírat a zbytek života se starat o louku.
Možná máte zázračný nehlučný stroj, možná si sousedé myslí něco jiného...
Ať si každý udělá názor sám, já už jsem k tomuto své napsal.

host - 127.10 (?), 27.2.2007 1:32

Pokud můžu poradit srovnejte s dalším japoncem Tanakou. Momentálně mají akci na model TBC 430 PFLV za 13 900,-!!!!!. Je to profi s kompletní anti-vib. 40cm3/2,3PS. Motor 2-takt Pure-Fure emise strašně nízké. Daváží to firma z jižní moravy ND bez problémů. Více www.tanaka-czech.cz

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz