Křovinořez kolem 6000,-
|
|
|
|
 |
 |
|
MK82 - (26) - 79.30 (?) 12.6.2014 21:45
No právě myslím, že zkreslené to bylo od prodejce - kde mi prodejce tvrdil, že ECHO má pevnou hřídel u všech modelů - když jsem mluvil se servisním střediskem ECHA bylo mi řečeno, že pevnou hřídel má až model ECHO SRM-236ES a né základní model který jsem chtěl. Když jsem pak zjistil kolik u nich stojí ten úhlový převod a poté to v obchodě s Husqvarnou porovnával tak ty ceny ND jsou nižší a hlavně dostupné hned.
Jinak ale já osobně proti ECHU nic nemám - křoviňáky to byly pěkné i když jak jsem se zde dočetl se prý už nějaký rok také dělají v číně a né v japonsku. Nebýt těch ND s dlouhou prodlevou a vysokou cenou tak bych si ho asi vzal. Kvalita zpracování plastů byla pěkná, motor šel také pěkně.
Když to porovnám tak nevím jak ECHO seče, ale řekl bych že tou kvalitou to je s Husqvarnou srovnatelné - nevibroval, jel pěkně, hezké plasty... Co je ale mínus je servis a ceny v ČR tím to Husqvarna vyhrála.
Stihl jak jsem psal vibroval poměrně dost, Dolmara toho malého jsem natočeného neměl, jelikož mi ho prodejce rovnou vymluvil.
Jak je to s Hitaschi nevím, ale osobně dost pochybuji, že lépe.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 72.149 (?), 12.6.2014 23:07
Tady bych si dovolil podotknout: Prodejce neprodává podle toho, jak je ten který stroj dobrý, ale podle toho jaký má rabat. Tomu přizpůsobuje informace tak, aby zákazníka dostal tam, kde ho chce mít. Proto jediné informace, které mají smysl jsou od uživatelů, nebo servisů, které nejsou na rabatu závislí.
FO
|
|
 |
|
 |
 |
|
Roman-Lesnictví a dř - Stříbrný Zahrádkář (215) - 209.12 (?), 12.6.2014 23:41
Je to tak. Bohužel. Řekl mě to i spolužák, který lesní a zahradní techniku prodává několik let. Nechtěl jsem zakladateli kazit radost, ale napsal jste to pane FO za mě.
Jako profík nemám s křovinořezy Husqvarna nejlepší zkušenosti. Týká se to poruchovosti, cenou a dodávkou náhradních dílů. Na druhé straně, motorové pily mají dobré.
|
|
 |
|
 |
 |
|
MK82 - (26) - 79.30 (?), 13.6.2014 0:15
Tak já zase lecos snesu pokud jde o pádné argumenty a jsou podložené zkušenostmi.
Ty ND - tady to vycházelo u Husqvarny cca jako u Stihlu možná i laciněji - informoval jsem se u každé značky kterou jsem okukoval takže už v tom mám taky nepřesnosti tak vím jen tak orientačně.
Kamarád na HQ dělá no je fakt, že říká, že to chodí na servis jednou dvakrát ročně na druhou stranu křoviňák který není vlastní je ve firmě bere ho do ruky kde kdo a jede 8 hodin denně X let tak tam se dá čekat, že ten servis bude častější.
Tady si myslím, že by asi hořel každý výrobek.
Já to mám na hobby využití, malá zahrádka do ruky to budu brát jen já, sekat s tím pěkně pomalinku myslím že mi pěkných pár let vydrží - typuji to na cca 30 motohodin ročně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
MK82 - (26) - 79.30 (?), 12.6.2014 23:58
To je pravda leč trošku smutná - hlavně z toho hlediska, že výrobek je pěkný a tím spíš takový prodejce pak v očích zákazníka značku poškodí. No četl jsem tu téma ohledně pevné hřídele a bovdenu - myslím, že u hobby křovinořezu má oboje své výhody i nevýhody, takže by asi nebylo nutné o tom tolik,,mlžit,, mírně řečeno.
Osobně kdybych se pro ECHO nakonec rozhodl po tom co jsem zjistil, že mi prodejce tvrdil něco co není pravda raději bych si daný model objednal někde jinde, jelikož takové jednání nesnáším.
K té Husqvarně - dají se někde koupit dvojité popruhy,,šité,, vyztužené a né jako ty základní - samej plast sice silný ale jednoduchý řemen a na tom navlíknutý,,polstrování,, prostě něco co je pořádně ušité a má to jen nějakou sponu na utažení - ty plasty né, že by nějak tlačily na tu chvilku, ale je to takové nepohodlné... Něco jsem hledal, ale je to vesměs pořád to samé.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
MK82 - (26) - 79.30 (?), 13.6.2014 0:27
Tak jasně, že to zvedne cenu - na druhou stranu, žádný křovinořez v základu neměl nějaké lepší popruhy - ty co jsou u 128 R jsou celkem fajn na chvilku a na rozkoukání hlavně jsou dvojité u ostních výrobků byl jen jednoduchý přes rameno. Takže to beru teď na sezónu a na příští si koupím nějaký pohodlnější měkčený - který bych si tak jako tak musel koupit ať bych vybral značku jakoukoliv. Nebo sehnat šikovnou švadlenu a nechat si udělat/vylepšit ty současné - vzádu nechat našít textilní kříž s postrováním a to dodělat i na nosné části - taky řešení ;)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.69 (?), 13.6.2014 6:35
Rozkoukávání se Vám prodražuje. Popruhy a cokoliv se výhodněji kupuje hned se strojem, v té chvíli máte Vy výhodu, než koupíte. Však na to časem přijdete, bovden, no kde jsou ti co Vám cosi radili ;-(.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|