Křovinořez do 10 000? Prosím o radu



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 59.39 (?) 
30.6.2013 20:57

No, podle mě to byla nějaká taková, ale sekal jsem s ní jen asi 10 minut celkem čistou trávu asi 40 cm u prodejce.  Je to na dosekání a kolem pěšinek někde na zahrádce super, tichá mašinka, ale do sajrajtu to opravdu není dost pevný stroj, to je znát hned na první metr. Zkoušel jsem i Stihl FS 310, ta už je fakt slušná, ale cena vysoká a míchat do 4T olej, to mi přijde out. Taky jsem se díval na ceny ND Stihl, protože občas trefím zelezo, máme tu kolem statku v zemi kde co a semtam něco vyleze. Převod stojí přes 3 tisíce a prý se nemaže, no nevím, asi bych se s tím bál dělat, někdy večer už docela chvátám a mašinka trpí.  Ono vybrat není sranda, dnes už je to vše dělaný na krátko, emise, silná konkurence, všecko je to podobný, do 10 tisíc je tam většinou finta na snížení ceny, nebo je to slabej vyžínač s řídítkama. Nakonec jsem musel nečekaně nasypat peníze do novýho vozejku, tak jsem popad levný řešení, ale nakonec jsem mile překvapenej.  David

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 208.202 (?), 30.6.2013 23:38
Davide, nevyčetl jsem značku jakou máte.Jinak u 310 se převod maže, až výše to je bez domazávání, ale nevidím v tom problém, spíše vyšši technickou vyspělost.Táta plnil u cirkule štauferovy maznice než šel řezat, neznamená to, že když se nic nedoplňuje u nových cirkulí, že to je špatně, spíše naopak, méňě věnovaného času servisu=více odvedené práce.Taky jsem se bál, kolik stojí vzduchový filtr na 460-ku, když se má jen měnit, tak je to 150kč a ještě jsem ho neměnil.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 124.31 (?), 1.7.2013 15:15

Neuvádím co jsem nakonec koupil, protože to vždy vyvolá pobouřené reakce servisáků a majitelů renomovaných strojů. wink  Nicméně, zatím funguje spíš lépe než jsem čekal od strojku za 5000,-. Je to Riwall 520, od Garlandu, v mém příbadě koupený a bude servisovaný v obchodě Dobrušce. Při koupi jsem ho komplet odkrytoval, sundal startování atd, abych si prohlédl, zda nekecají ve specifikaci - nekecají. Za plus v této velmi nízké cenové skupině považuji, že je tam opravdu Walbro, hlava Diatop pro 3mm, kvalitní nůž 300x2,5mm, měkčené rukojeti, všechny šrouby pevnostní značené a fixlé Loctitem. Má jakýsi Ergostart s pomocnou pružinou, tady bych asi byl opatrný na zacházení.  Kryt hlavy je mohutný a má bytelný zkracovací břit, antivibrace funguje, převod je těsněný gufery. Je tam vidět hodně inspirace od Stihlu, to se nedá popřít, ale zdá se to udělané slušně. Akorát jsem narazil na volnou svíčku, šla povolit rukou, to je chyba. Ale po jejím vyndání jsem zjistil, že motor nějakou dobu běžel, víc než jen seřízení, takže to asi zabíhají než jde do krabice. První sečení čistého trávníku origo strunou mě moc nenadchlo, ale poté co jsem vyhodil tu křehkou 2,5 se spirálou a namotal tam 3mm žlutou Stihl bylo dobře. Nůž OK, jen chce přibrousit, podobně jako Oregon nový, nakonec vypadá úplně stejně, jen je na něm logo Riwall. Motor syrový jde trochu hůř startovat studený a akceleruje líně, ale postupně se zlepšuje, mám spáleno asi 6 litrů takže už chce seřídit. Výhrady mám k víčku nádrže, musel jsem promnout ventilační gumičku, protože při plné nádrži občas nestíhala pouštět vzduch a ozvalo se klepání z nedostatku paliva, po povolení zátky zmizelo. Jsou to závady, které si člověk znalý pohlídá, ale pro úplného laiky jsou zbytečně nebezpečné, hlavně ten špunt, takže nezkušeným bych doporučil nákup přes servisáka, který udělá test v běhu, je to přeci jen laciná kategorie. Za zmínku stojí i postroj, je pohodlný, kopie profi od Stihlu, ale klasika - chyba jsou klouzavé přezky, takže aby držel nastavení, je třeba pásky jinak provléknout (tam a zpět, jsou jen tam). Dělal jsem s ním v kuse zatím nejvíc 3 hodiny a pracovní výkon, spotřeba i moje únava byly na úrovni poměrně dobré -  neuvádím plochu, to je případ od případu podle podmínek, ale mám trochu zkušenost na stejné ploše s HQ 44 ccm, a také z brigád v Alpách, kam jsem kdysi jezdil sekat na kšeft pro správce ski areálů..  Takže, jde už jen o to, kolik mašinka skutečně vydrží,  to je zatím brzo odhadovat (snad do té doby ušetřím na HQ 555smiley ).Jen zopakuji, že nehodlám propagovat tuhle věc, nikdo mi nic za to neplatí, ale když vidím co občas lidé koupí za víc... třeba to někomu pomůže

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 1.7.2013 18:32

Nevim, co to vyvola, ci nevyvola koupe, ale kazdy si kupuje za sve a pro sebe vetsinou.Kdyz vybere dobre, je spokojeny, kdyz ne, tak muze asi nadavat hlavne na sebe.At to chodi.Clovek rekl, napsal svuj subjektivni nazor, o tom diskuze je.Prece nemuzu cekat, ze si kazdy vybere podle me.Proc taky, kazdy ma svoji volbu a treba daleko lepsi, nez jsem mel ja, nevim.Dulezita je osobni volba a spokojenost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 1.7.2013 9:56

Honda 435 tj.36ccm tj.tak pro travu do pul metru vysky.Masina stredniho vykonu.Krovinorez za 10-tisic korun, tj.pro mne spodni hranice financniho limitu a pouzitelnosti, pro nejakou beznou, alespon trochu udrzovanou zahradu u domu.Pokud nekdo sece vetsi plochy treba 1000m2 a vyse, neudrzovane,je to malo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 214.155 (?), 1.7.2013 22:34

Honda je naprosta špička! Ať se to jiným výrobcům a prodejcům líbí, nebo ne.V podstatě nemá konkurenci.A je jedno, zda se jedná o křovák, sekačku,auto, motorku... Připouštím konkurenci u těch motorek.Až začne vyrábět motorové pily, tak se můžou začít S, H,D atd. klepat strachy :o)).Bohužel cenová politika v Česku ji odsouvá mimo zájem většiny potencionálních kupců.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.2 (?), 3.7.2013 20:57

Honda me osobne pripomina STihl v tom, ze tj.dobra znacka, ale plati se hodne znacka, cena tam byva nekdy silena, proti konkurenci, ktera umi kvalitni veci mozna o tretinu lacineji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jani02 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (277) - 184.202 (?), 3.7.2013 22:25

Tak že ja som predajca a ani som to nikdy netajil.A takže Honda je špička.Tak sa na tú špičku pozrime bližšie:

Krováky - Osádza prakticky dva motory ktoré sú konštrukčne rovnaké.Výkon toho najsilnejšieho 1Kw.Vyrába dohromady 4 /slovom štyri/druhykrovákov z toho je jedna hokejka a jeden chrbtový. Musim povedať že všetci top výrobcovia krovákov sú už predposratý.

Kosačky- Ak považujete za merítko kvality cenu tak Honda je najlepšia.Ináč viete kúpiť podobnú kvalitu za 3/4 ceny Hondy.

Traktory - stým neviem slúžiť.Musím povedať že s nimi nemám skúsenosti.

 Nechcem aby ste si mysleli že Honda je zlá značka ale podľa mňa neni tak dobrá ako je drahá.

  A len na okraj - vyrobiť pílu pre Hondu nemôže byť žiadny väčší problém.Problém podľa mňa je je preskočiť desaťročia vývoja a skúseností zabehnutých značiek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 244.140 (?), 13.7.2013 8:59

Pokud chcete opravdu kvalitní křovinořez, jděte do Husqvarny. Mám osobní dlouholetou zkušenost s jejich výrobky. Podle mě by vám měl stačit H 535 RX, nyní stojí 13 490 Kč. Opravdu se vyplatísi připlatit, protože Husqvarna má na všechno náhradní díly a velkou síť prodejen po ČR určitě bych nedoporučil ho kupovat přes internet, ale v kamené prodejně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 134.4 (?), 3.7.2013 20:11

Ještě prosím o názor na Active 4,0 B-T - zvláště ve srovnání se Solo 142 SB.
Je Active kvalitní značka? Kde se to vyrábí? Nakolik je to poruchové? Všem děkuju za názory a zkušenosti!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Topný kabel2.7.2024
Svislá odpadní roura 75mm27.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm25.6.2024
Srovnávačka MS 30025.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm21.6.2024
Svislá odpadní roura 75mm19.6.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika