Dobrý den. Před cca 10 lety jsem zakoupil křovinořez Oleo - Mac 750 T (prodával Mountfield). Nyní dojmy z provozu a hodnocení : Neměl jsem zájem vůbec tento typ (výrobce) tehdy kupovat, ale jeho cena tehdy byla cca 16000Kč a mě vyšel na 10000Kč. Není důležité, jak jsem slevy dosáhl, ale pokud by bývala nebyla, dále bych se tím nezabýval a sháněl něco jiného! První věc, která mě nemile překvapila, bylo to, že prospekt uváděl výkon motoru 1,8kW. Jaký byl můj údiv, když na krabici i motoru bylo napsáno 1.3kW!!! Zdánlivě banalita, ale já si o tom myslím své! "Náhodou" se v prospektu spletli... Uveden vyšší výkon než skutečný! Co se týká sekání, mohu říci, že po této době (10let), je motor naprosto bez problémů, spotřebu typuji při max. zatížení cca 1 l na hodinu. Vadí mi ale poměrně vysoké vybrace (je to také tím, že tento typ měl motor prakticky natvrdo spojen s hřídelí). Výkon motoru oněch 1,3 kW hodnotím ve svém případě jako nezbytné minimum, pro sekání strunou Průměr 3 mm. Kvalita dodaných popruhů také nebyla nijak zvláštní, takže po dvou letech, kdy dosloužily, jsem si zhotovil vlastní. Po osmi letech (což beru), "dosloužil" úhlový převod mezi hřídelí a držákem kotoučů (zjednodušeně vysvětleno). Cena nového převodu byla cca 4500kč. mám - li hodnotit celkově, za tehdejších 10000 si své odpracoval, 16000 bych za něj tehdy nedal! Až doslouží, úplně koupím si nějaký model od Stihlu. Typ, který má tělo řešeno tak, že je motor "odpružen". Např FS 400,450. Cenově to vyjde téměř stejně jako kdybych koupil dnes nový Oleo-Mac např typ 755, který se mi sice líbí, ale už vzhledem ke zkušenosti z minulosti (uvedený výkon v prospektu nižší, než je skutečný), tento kupovat nebudu. Ještě bych Vás upozornil na jednu velmi zásadní věc, at´ už si koupíte jakýkoliv křovinořez. Když používáte trojzubý (čtyřzubý) kotouč v místech, kde je kamení, úhlový převod dostává šíleně zabrat!!! Viz já výše... Některé firmy také dělají vždy dva typy, jak křovinořez, tak vyžínač! Motory mají třeba stejné, ale vyžínač má delší tělo. Na to je dobré se také informovat a vybírat podle toho. Snad Vám mé poznatky pomohou...