jsa poměrně zběhlý v pilách, křovinořezech i traktorech (těch dospělých) kladu si otázku jak...
sekat a hlavně sbírat 15000m2 louky, kde tráva vyroste za rok cca na 15-20cm výšky, je to bývalé pole ve srážkovém stínu, nikdo v okolí nedělá ani sena protože to nejde hrabat, já zkoušel sena dělat jednou a z této plochy jsem měl asi 2 kulaté balíky, JZD jen mulčují 2x ročně
já doposud mulčuju s vari F-550 jednou za rok, ale trvá to dost času a plocha ztrácí svou pestrost z dob kdy jsme hrabali posekané křoviňákem
sháním tedy jednoúčelový stroj, kterým jednou či dvakrát ročně posekám a zároveň seberu 15000m2 nízké trávy, pozemek je s mírným sklonem až rovinou bez hrbolků, děr a podobně, tráva je nízká, řídká, spíše sušší, traktor nebude ani v budoucnu nic tahat ani se k němu nebude připojovat žádné jiné zařízení, na to mám těžší stroje
byl jsem se kdysi ptát v MF a prodavač na mě civěl jak z jara když jsem mu řekl hektar a půl, jenže, plno lidí si zahradní traktor koupí na půlhektaru a seká s ním několikrát do měsíce, já chci sekat max 2x do roka
v hledáčku jsou stroje i typu rider, výkon mezi 8-13hp, hydrostat výhodou a asi i jedinou volbou, rád bych volil mezi Stiga/Husqarna, MF/MFD/Hecht rád vynechám, cena ideálně do 50tis kč, ojetině se nebráním, hmotnost řidiče je do 70ti kg
děkuju všem za tip a nejvíc za zkušenost, v mém okolí je jedna STIGA 4x4 (ta nejlepší) a spokojenost, ovšem 130tis za ni dávat nechci a jeden SECO traktůrek za 80tis a taky spokojenost
Martin