Jakou techniku na 1000m2 a metr vysokou trávu
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?) 17.6.2022 18:10
To je smůla s těmi nožii, to se teda divím, je pravda že na louce kameny nemáme, ale výmladky (durancie, švestky) vezme jak buben tak lišta, záhumenku jsme s ní sekli roky (dvakrát maximálně třikrát za sezonu) a oproti bubnu má motor poloviční spotřebu benzínu na posečení stejné plochy. Ovšem pokud se člověk nenaučí séct s bubnem, tak lištu nemá cenu kupovat... Ale sekat takové plochy malinkou sekačkou se sběrným košem, každý týden tak jako mnoho lidí v okolí seče o hodně menší zahrádky, to je otročina a žrout času, který člověk může věnovat jiným věcem. Příliš dlouhá tráva se na křovinořez namotává, můsí se brát nadvakrát první v půlce a pak u spodu a nejlepší je odmontovat kryt což u automatického odmotávání struny není možné...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.10 (?), 17.6.2022 18:43
dosekával jsem pod švestkami a tam je velký balvan, vím o něm, ale v té vysoké trávě nebyl vidět, no a štrejchl jsem ho. Walter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 17.6.2022 21:27
Já musím koupit novou hlavu, mám ještě původní, ale už je hodně vydřená. Také stačí klepnout o zem, ale už to k posledku moc nefungovalo a občas jsem musel odmotávat ručně. Pak se mně při tom rozdělávání vytratila ta pružina... Nyní to mám vypodložené nouzově na pevno. Ručně odmotám a seču. Na volném prostranství a nebo kolem stromů je to pohoda, struna se moc nezkracuje. Horší je to kolem plotů, když člověk zachytne.
|
|
|
|
|
|
|
host - 214.246 (?), 18.6.2022 7:25
Já jsem tedy za svůj život hektary s krovinakem asi nesekal. Ale ovládám ruční kosu včetně jejího servisu t.j. naklepat, nasadit, upravit kosiště. Asi proto nechápu, ze bych měl metrovou trávu sekat napůl a potom teprve dole u země, případně ji částečně mulcovat jejím bičovanim. Za mě na takové zadání je kovový nůž i třeba 2 dobře nabroušene. Nic se nenamotává vezmu to jednou a je to o metr vlevo na hromadě (na řádku)Základ je tedy dostatečně silný krovinorez. Kdo má nějaký malý , nemůže chápat.Podobně je nesmysl radit lidem, kteří objeví metrovou trávu a jdou na to aku nářadím, aby přešli na lištovou sekacku, Nejlépe 120 cm širokou. To je rada hraběcí. Tady se to nevyřeší. Je mnoho variant. Jen najít tu nejlepší.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 18.6.2022 11:23
Já ruční kosu nemusím a sekat křovinořezem velké plochy by mě v životě ani nenapadlo, používám ho pouze na dodělávky kam se nedostane dvoububnová za malotraktor a nebo jednobubnová varina. Sekat železem v křovinořezu velkou plochu je sebevražda (pokud nemusíte nějakou náletovou buřinu a nebo to od struny nechce mít rozbité pokud chce sušit seno) a co vídím tak všichni pracovníci obecního úřadu používají struny. Základ je mít popruh na obě ramena, at je křovinořez jak chce siný. Existují i uživatelsly přívětivé lištové sekačky, pokud člověk nepotřebuje přestavovat třeba na rotavátor a nebo jiné nářadí, ovšem nesmíte mít na louce kameny a pařezy, protože výměna prstů není levná záležitost. Někde na krámě kde pánovi prodali na takovou práci aku se to nevyřeší vůbec, je jisté že pan prodavač chtěl zřejmě jen prodat. A co si budeme povídat, jsou lidé, kteří kupují podobné zařízení a nemají vůbec žádné zkušenosti a dají bud na rady na podobných forech a nebo na radu prodavače. Jinak jsem to zde psal, že pokud někdo neumí používat bubnovku tak nemá cenu kupoval lištovou. "Zde se to nevyřeší a je mnoho variant, jen najít tu nejlepší." To je nejen rada hraběcí ale navíc od zeleného stolu...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 18.6.2022 11:28
Za mě at si pán pořídí benzinovou jednobubnovku s pojezdem. :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|