Jakou techniku na 1000m2 a metr vysokou trávu

host - 214.246 (?)
18.6.2022 7:25

Já jsem tedy za svůj život hektary s krovinakem asi nesekal. Ale ovládám ruční kosu včetně jejího servisu t.j. naklepat,  nasadit, upravit kosiště. Asi proto nechápu, ze bych měl metrovou trávu sekat napůl a potom teprve dole u země, případně ji částečně mulcovat jejím bičovanim. Za mě na takové zadání je kovový nůž i třeba 2 dobře nabroušene. Nic se nenamotává vezmu to jednou a je to o metr vlevo na hromadě (na řádku)Základ je tedy dostatečně silný krovinorez. Kdo má nějaký malý  , nemůže chápat.Podobně je nesmysl radit lidem, kteří objeví metrovou trávu a jdou na to aku nářadím, aby přešli na lištovou sekacku, Nejlépe 120 cm širokou. To je rada hraběcí. Tady se to nevyřeší. Je mnoho variant. Jen najít tu nejlepší.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 81.144 (?), 17.6.2022 18:10
To je smůla s těmi nožii, to se teda divím, je pravda že na louce kameny nemáme, ale výmladky (durancie, švestky) vezme jak buben tak lišta, záhumenku jsme s ní sekli roky (dvakrát maximálně třikrát za sezonu) a oproti bubnu má motor poloviční spotřebu benzínu na posečení stejné plochy. Ovšem pokud se člověk nenaučí séct s bubnem, tak lištu nemá cenu kupovat... Ale sekat takové plochy malinkou sekačkou se sběrným košem, každý týden tak jako mnoho lidí v okolí seče o hodně menší zahrádky, to je otročina a žrout času, který člověk může věnovat jiným věcem. Příliš dlouhá tráva se na křovinořez namotává, můsí se brát nadvakrát první v půlce a pak u spodu a nejlepší je odmontovat kryt což u automatického odmotávání struny není možné...

host - 168.10 (?), 17.6.2022 18:43

dosekával jsem pod švestkami a tam je velký balvan, vím o něm, ale v té vysoké trávě nebyl vidět, no a štrejchl jsem ho. Walter

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.10 (?), 17.6.2022 19:30

automat jsem nikdy nechtěl mám jen poloaut., tj. silnějším klepnutím o zem se struna vysune o jeden díl ven. A kryt je napůl sejmutý. Ano, když je ta tráva opravdu přes metr, tak je jí třeba šmiknout napůl. Walter

host - 81.144 (?), 17.6.2022 21:27
Já musím koupit novou hlavu, mám ještě původní, ale už je hodně vydřená. Také stačí klepnout o zem, ale už to k posledku moc nefungovalo a občas jsem musel odmotávat ručně. Pak se mně při tom rozdělávání vytratila ta pružina... Nyní to mám vypodložené nouzově na pevno. Ručně odmotám a seču. Na volném prostranství a nebo kolem stromů je to pohoda, struna se moc nezkracuje. Horší je to kolem plotů, když člověk zachytne.

host - 214.246 (?), 18.6.2022 7:25

Já jsem tedy za svůj život hektary s krovinakem asi nesekal. Ale ovládám ruční kosu včetně jejího servisu t.j. naklepat,  nasadit, upravit kosiště. Asi proto nechápu, ze bych měl metrovou trávu sekat napůl a potom teprve dole u země, případně ji částečně mulcovat jejím bičovanim. Za mě na takové zadání je kovový nůž i třeba 2 dobře nabroušene. Nic se nenamotává vezmu to jednou a je to o metr vlevo na hromadě (na řádku)Základ je tedy dostatečně silný krovinorez. Kdo má nějaký malý  , nemůže chápat.Podobně je nesmysl radit lidem, kteří objeví metrovou trávu a jdou na to aku nářadím, aby přešli na lištovou sekacku, Nejlépe 120 cm širokou. To je rada hraběcí. Tady se to nevyřeší. Je mnoho variant. Jen najít tu nejlepší.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 18.6.2022 9:12

s těmi posledními větami máte naprostou pravdu. Takže tazatel dostal rady, přečetl si zkušenosti a teď se bude muset rozhodnout sám. Já jako starší ročník samozřejmě pamatuju doby, kdy nic jiného, než ruční kosa, nebylo. Taky jsem se s ní nasekal. Mám ale skoro 2 metry a žádné kosiště nebylo pro mě dost dlouhé. Takže pro mě bylo sekání ruční kosou za trest. Walter

host - 81.144 (?), 18.6.2022 11:23
Já ruční kosu nemusím a sekat křovinořezem velké plochy by mě v životě ani nenapadlo, používám ho pouze na dodělávky kam se nedostane dvoububnová za malotraktor a nebo jednobubnová varina. Sekat železem v křovinořezu velkou plochu je sebevražda (pokud nemusíte nějakou náletovou buřinu a nebo to od struny nechce mít rozbité pokud chce sušit seno) a co vídím tak všichni pracovníci obecního úřadu používají struny. Základ je mít popruh na obě ramena, at je křovinořez jak chce siný. Existují i uživatelsly přívětivé lištové sekačky, pokud člověk nepotřebuje přestavovat třeba na rotavátor a nebo jiné nářadí, ovšem nesmíte mít na louce kameny a pařezy, protože výměna prstů není levná záležitost. Někde na krámě kde pánovi prodali na takovou práci aku se to nevyřeší vůbec, je jisté že pan prodavač chtěl zřejmě jen prodat. A co si budeme povídat, jsou lidé, kteří kupují podobné zařízení a nemají vůbec žádné zkušenosti a dají bud na rady na podobných forech a nebo na radu prodavače. Jinak jsem to zde psal, že pokud někdo neumí používat bubnovku tak nemá cenu kupoval lištovou. "Zde se to nevyřeší a je mnoho variant, jen najít tu nejlepší." To je nejen rada hraběcí ale navíc od zeleného stolu...

host - 81.144 (?), 18.6.2022 11:28
Za mě at si pán pořídí benzinovou jednobubnovku s pojezdem. :-)
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz