Jak odstranit nánosy od bio-oleje?

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?)
7.5.2009 11:21

Rozhodně to vyzkouším neprve na starých vyřazených dílech, jsou tam vrstvy dost "hutné". Pak dám vědět.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 7.5.2009 10:12

Jar a podobné přípravky jsem také otestoval, slabé = pomalé. Teplá voda samotná je 0. Vždy ty pryskyřice musí něco narušit, ČIPRO, nebo něco na ten způsob jak píše Juraj, bylo rychlé a účinné, ale plasty hodně narušilo. Ještě mám objednánu náplň do myčky součástek pro autodílny, uvidím. Juraj má pravdu, v tom, že pro moje potřeby je vše běžné pomalé. Běžný uživatel může nechat díly v "nálevu" déle.

host - 231.226 (?), 7.5.2009 10:30

pozor na tie prípravky do myčiek pre automobily... väčšina je na princ.silného lúhu... pozor na ruky a oči... väčšina prípr. je iba na kovové časti, ktoré sú extrémne odmastené a musia sa potom ošetriť... preto som spom. spreje a pod... použitelné pre bežných´uživatelov... pre servisy a pod musia byť osoby poučené a vedomé si použ silných prípravkov... väčšinov to súvisí aj s evidenciou o likvidácii týchto silných prípravkov...         Juraj

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 7.5.2009 10:46

Juraji, tohle má být něco bez louhu, ten používám na čištění válců po zadření pístu a dost dílů na pilách obsahuje hliník! Takže louh určitě NE! Právě výrobce mycích stolů (můj známý) to chce vyzkoušet u mne a potom distribuovat po našich servisech.

host - 231.226 (?), 7.5.2009 11:19

tak držím palce... dajte potom vedieť... skušajte na píle ktorej vám nebude ľúto... aj ked vidím že problému rozumiete ...ale istota je istota a nová píla ešte asi nemusí byť            Juraj

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 7.5.2009 11:21

Rozhodně to vyzkouším neprve na starých vyřazených dílech, jsou tam vrstvy dost "hutné". Pak dám vědět.

tomast - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (572) - 244.4 (?), 7.5.2009 12:42

Pokud byste náhodou měli přístup k ultrazvukové čističce, je to taky řešení a doba potřebná k rozpuštění nečistot se výrazně zkrátí...

Hodně účinným (ale i drastickým)  prostředkem je roztok louhu zatepla - kromě šmíru to rozpouští ale taky hliník.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 7.5.2009 13:18

Můžete vyzkoušet ještě isopropylalkohol. je to účinné odmašťovadlo a není agresivní na plasty. Je otázka, jestli bude účinkovat na ten bioolej.

Juro - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (345) - 121.238 (?), 7.5.2009 14:25

Neviem, preco pouzivat organicke rozpustadla. Po mechanickom cisteni to riadne vysurujem toaletnym papierom. Mozno jemna mastna vrstvicka zostane, ale inak je to ciste. Ta ale konzervuje, takze je to OK.

host - 159.148 (?), 7.5.2009 16:31

lidi nebylo by lepší dávat tam normální olej do motoru aut? nějakou sintetiku? Teda pro domácí použití? Můj starej táta si nad tím BIO sajrajtem pořád naříká, potřebuje to tak 2x do roka a pak aby to čistil jak blbec. Motorovej olej přece tak nezatuhne ne?

host - 21.122 (?), 9.5.2009 18:36

U mé motorové pily doporučují zbytek bio oleje vylít po delším odstavením z provozu a nalít tam syntetický olej a nechat protočit aby se celý systém vyčistil.

Osobně jsem zatím používal bio olej ale koupil jsem si obyčejný stáčený AD olej v prodejně, kde prodávají motorové pily a hodlám na něj přejít.

Bio olej je vlastně řepkový olej a jeho problém je to, že na vzduchu dochází k jeho polymerizaci, kdy olej zhoustne a vytvoří těžko odstranitelný povlak.

Z vlastních zkušeností můžu potvrdit, pokud se něco zamastí řepkovým olejem a nechá e to stát několik dní na vzduchu, je to prakticky nemožné odstranit.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz