Honda GCV 160 - maximální otáčky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.107 (?), 7.3.2011 20:26
A já si doteď myslel, že ten motor má odstředivý regulátor otáček a pružina na páčce je jen vratná. Neplete si to Stanislav Melaga s motory Jikov?
|
|
|
|
|
|
|
J.S. - Diamantový Zahrádkář (3388) - 210.67 (?), 7.3.2011 22:22
Neplete, ta pružina změnou tahu - zkrácením, nebo prodloužením změní otáčky motoru. Nastavení otáček tím pádem není možné dorazem šroubu. Já jsem otáčky na navijáku změnil vyhnutím - zkrácením táhla škrtící klapky, ale je to více, jak 5 let a tak jsem si to nepamatoval přesně. Doporučuji nastavit bohatost směsi šroubkem na karburátoru při teplém motoru na nejvyšší otáčky, může to být nastaveno jinak a potom teprve vycházet z tohoto nastavení. Pokud máte otáčky příliš vysoké - nějak zjištěno?, tak nejprve zjistěte, kolik mají být pro daný stroj, teprve potom je možné změnit otáčky nepatrným natažením pružiny, nebo přesným přestavením páky regulátoru povolením svěrného šroubu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 246.122 (?), 8.3.2011 19:48
Zdravím, to zvýšení otáček se mi stalo po tom co se mi na páce regulátoru vyklepala matka a páka regulátoru se mi pohla na hřídelce. Páku vůči hřídelce jsem nedokázal nastavit jak byla původně. Takže ted mi asi zbývá dát motor do servisu aby mi nastavili regulátor, tak jak má být.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 246.122 (?), 8.3.2011 23:08
Motor pohání sestavu malotraktor VARI, mám obě dvě převodovky. Pracuju s ním takřka celý rok dovoz dřeva, orba, v létě seno...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|