Hecht 146 nebo Husqvarna 128R (Jonsered BC 2128)?
|
|
|
|
vormen - (5) - 145.237 (?) 18.6.2024 13:41
Tak to vypadá, že se můj Hecht po 12 letech odporoučel. O víkendu dal plnou nádrž na jeden zátah ve vysoké trávě, jako vždy s Mogulem TSF 1:50. Startuje vždy na první cuknutí. Jenže až jsem dosekl a přemístil se k domu, abych dolej poslední decku z nádrže, tak křovák chytl hned a po 2 vteřinách zdechl a dál už nic. Podotýkám, že vše na něm, včetně svíčky je původní. Takže ta šla ven a přijde mi, že nemáže jiskru. Neměl jsem na to čas, ale bude to buď vypínač na řídítkách, svíčka, nebo zapalování a to už Hecht nedodává. Takže jako náhradu jsem vybral FS 120 nebo FS 235, to bude parádička.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.31 (?), 15.6.2015 18:52
iste nie ste slepy, ked ste klikli na obrazok. nieco z toho tiekol. a ci to bol olej alebo mazivo tiez Vam nepoviem "platenemu pisalkovy z hechtu," kedze podla konzistencie to nebolo ani jedno ani druhe. zakladne konstrukcne detaily 2T mororov ovladam, ale to je uplne jedno... k pouzivaniu kosacky nie su potrebene uplne znalosti kompletnej konstrukcie! k pouzivaniu je potrebny bezproblemovy motor, kosacka..
krovinorez bol novy, isiel cca 30 minut a ked som chcel doplnit benzin - riadeny presne podla uzivatelskeho manualu, vtedy som si vsimol vytieknute "mazivo". ked si pozriete fotku vidno ze to tieklo z hora, nie od vyfuku.
s prepacenim ale nie som od Fastu, dany typ som uviedol ako porovnanie - rovnoko delitelny krovinorez, rovnaka cena (+- par eur.). na tom som len odskusal problemy, ktore som mal s 146kou. sitic, plynove tahatko.
nerieste prosim 3020ku, ked s tym bude nejaky problem, rovnako napisem na prislusnych strankach s hodnoteniami.
staci pozriet recenzie, kopa ludi sa stazuje na manual - prirucku, na strunovu hlavu, atd. na popruh,,... staci googlit, sice, to kazdy jeden je plateny pisalek.. nastastie hodnotit mozu len skutocny kupujuci vo vacsine obchodov!!!
jaj aj fotku som fotosopoval, vsak??
peace!
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.210 (?), 15.6.2015 21:16
Pokud ovládáte základní znalosti 2-takního motoru tak mne prosím poučte, kde je tam převodovka? Píšete, že v návodu chybí jak vyměnit strunu, jak mazat. Četl jste vůbec návod? Strana 46 a strana 47 pokud jste to nenašel.
|
|
|
|
|
|
|
vormen - (5) - 21.90 (?), 8.7.2021 9:18
Tak už to bude 10 let a Hecht 143 BTS stále mám a navíc jsou na něm veškeré díly původní, kromě víčka nádrže. Je to nezmar, údržba minimální a provozuju stylem plná nádrž, plný plyn a pustím až dojde benzín. Jediná nutná úprava byla koupě strunové hlavy od Husqvarny (lepší neznám), stroj zvládá i likvidaci dřevin pilovým kotoučem. Chytá naprosto spolehlivě za všech podmínek. Asi jsem měl šťastnou ruku na kus, ale tenhle Hecht 143BTS byla naprosto skvělá koupě, ikdyž se obávám, že dnešní modely už nebudou takový držáky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 152.138 (?), 8.7.2021 14:45
Mám Hecht 143 už více než 10.let a stále šlape jako za mlada.Jediná výměna, kromě svíčky byli palivové hadičky.Úhlový převod mažu téměř po každém používání jinak klasika, filtr a očista stroje.Bezva mašina.Prý byl ten typ dobře navržen, i BTS.
|
|
|
|
|
|
|
vormen - (5) - 145.237 (?), 2.5.2024 14:08
Můj Hecht 143 BTS z roku 2011 stále funguje bez jediné poruchy, vše je na něm původní, kormě víčka nádrže a hlavu už od začátku používám od Husqvarny. Docela mě to štve, už bych rád něco novějšího, takže poslední roky ani moc neřeším údržbu. Pracuje stylem plná nádrž a plný plyn dokud nedojde benzín. Olej vždy Mogul TSF. Co čtu recenze na nové Hechty a co mám zkušenosti od majitelů v okolí, znovu křovinořez od Hechtu nekoupím, ale tenhle 143 BTS se sakara vypaltil :)
|
|
|
|
|
|
|
host - 142.103 (?), 2.5.2024 16:28
To já bych si Hecht křovinořez opět klidně koupil.Mám řadu let 143 a bez závad jede do teď, je pravda že už se začíná rozpadat, otvor z mřížkou od chlazení se odlomil ale jede stále ikdyž má větší spotřebu.Jediný co jsem měnil byli hadičky úplně rozežrané od benzinu a svíčky.Tak za tenkrát 3.500kč to byla skvělá volba.Údržbu dělám po každém sečení a doufám že ještě chvíly vydrží.
|
|
|
|
|
|
|
host - 68.59 (?), 19.5.2024 7:45
Hezkou Neděli všem!
Zaprvé, k diskuzi ohledně směsi. 3 měsíce stará, fakt není probléma když to někdo zadře, tak protože má levnou hnusnou čínu a ta mnohdy vyžaduje 1:25 mix a ne 1.50 jak je zažité 50 let u značkových strojů... Často prodejce říká, že stačí 1:50...nestačí... Několik let jsem sekal Stihlem FS 240 ale ten pozemek už rodina nemá.Takže jsem přemýšlel, co vzít na malou zahrádku na dosekávání..Jelikož neuznávám a opovrhuji značkami jako je Rivali, Hecht a další značky, téhdy jsem využil akce u prodejce HQ a vzal jsem 128R, což je extrémně lehounký křovinořez.Vzhledem k tomu, že seču velmi nepravidelně tak jak to na mě vyjde, provozuji ho od první chvíle na HQ Alkylátové palivo Aspen, se kterým to také skladuji. Budu rád, když se naučíte kupovat do dvoutaktu Aspen kdyby už nic tak aspon na zazimování, protože,když mi někdo tvrdí, že to mám skladovat suché, mám vždy chut mu dát pěstí na oko. membrány tvrdou v karbci... Aspen je předmichany a i po dvou letech v nádrži jen škubnete šnurou a můžete jit séct. Nevýhoda té 128R je to, že bych nedoporučoval ji příliš zatěžovat přibaleným kotoučem, protože je hnána bowdenem a nikoliv hřídelí. Jinak jsem dával za 128R 4500 kč.Dneska je již nahrazena 129R a ta stojí hříšných a nesmyslných a nerespektovatelných 9 000 kč a tak už bych šel spíše do nějakého Stihla, který je o něco málo kvalitnější v křovinořezech vždy. Jestli nechceš za rok či dva kupovat nový stroj vem aspon Stihl FS 120 Je v akci tedka.Ano stojí 1,5x tolik a ty penízky ti chvíli asi budou chybět, ale je to stroj, co to bude sekat 10,15 roků...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vormen - (5) - 145.237 (?), 18.6.2024 13:41
Tak to vypadá, že se můj Hecht po 12 letech odporoučel. O víkendu dal plnou nádrž na jeden zátah ve vysoké trávě, jako vždy s Mogulem TSF 1:50. Startuje vždy na první cuknutí. Jenže až jsem dosekl a přemístil se k domu, abych dolej poslední decku z nádrže, tak křovák chytl hned a po 2 vteřinách zdechl a dál už nic. Podotýkám, že vše na něm, včetně svíčky je původní. Takže ta šla ven a přijde mi, že nemáže jiskru. Neměl jsem na to čas, ale bude to buď vypínač na řídítkách, svíčka, nebo zapalování a to už Hecht nedodává. Takže jako náhradu jsem vybral FS 120 nebo FS 235, to bude parádička.
|
|
|
|
|
|
|
host - 57.230 (?), 4.7.2024 20:17
Neví někdo, kde se dá sehnat zapalovací modul pro tyhle čínský křoviňáky s obsahem 43ccm? Zapalovacích modulů jsem našel plno, ale píšou u nich, jen do obsahu 26ccm, ale vypadají stejně, jak ten, který sháním na 43.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|