Foukače a vysavače - elektrický nebo benzínový
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 219.77 (?) 24.11.2008 15:00, zobrazeno: 11047x
Kdo poskytne informace dle svých zkušeností, o schopnostech, ale hlavně neschopnostech zahradních vysavačů, zda zvolit elektrický nebo raději benzínový.Jedná se o využití k odstranění náletů vrstvy listí, drobných větviček, šišek,slupek semen na velké ploše s nemožností použít jinou techniku.
Prosím značku, typ,výkon, poříz.cenu vč.náhr.dílů, údržbu,opotřebení i součástí, parametry spotřeby, velikost vaku, doba jeho naplnění, systém vysypávání - klady, zápory a další užitečné informace.Děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 180.85 (?), 24.11.2008 17:09
Kdybych kupoval, tak fukar a ne vysavač. A elektrický, jedna z mála věcí, kterou bych koupil elektrickou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.7 (?), 24.11.2008 21:09
dovolim si napsat muj nazor na "reklamu" v receptari na uvedene vysavace. Naaranzovali si par suchych listku na posekany travnik a foukali a vysavali ale i tak se mi tyto stroje jevi jako naprosto nepouzitelne i v uvedenych optimalnich podminkach. Hrstku listi to vysavalo desitky sekund... zkuste jednou hrabnout harabemi a za 5 vterin naberete znacne mnozstvi listi. to uz je lepsi pojezdit zahradu sekackou a ta posbira listi mnohem efektivneji... Z.M.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 142.50 (?), 24.11.2008 21:26
Myslim si pane 216.7, ze jste k teto povedene "reklame" prilis kriticky. Ten vysavac by se dal pouzit na rozfoukavani ohne pri paleni carodejnic. Uz si nepamatuji kde to bylo, ale pry se to da pouzivat na snih. Pral bych si vice takovych veselych reklamnich spotu, i kdyz Premek je proste nenahraditelny komik. Kam se na nej hrabou ostatni radoby komici...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 219.77 (?), 25.11.2008 15:32
216.7 sekačku, ale přesně jakou-technické parametry, hlavně výkon, otáčky tvar nože, mulčování-nebo značku ap.Osobní zkušenosti.
Jen podotýkám, výskyt kořenů na povrchu, hrbolatý drnovitý povrch a krtince s kamením.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 219.77 (?), 25.11.2008 15:20
14246 - receptář jsem viděl a pochopil, že jedná o šudlání pro oči a né pořádnou práci, naproti tomu nevěřím, že by mnozí výrobci je vyráběli z rozmaru.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 75.56 (?), 27.11.2008 7:54
Vážení páni, tiež si dovolím pripojiť moju osobnú skúsenosťs vysávačom lístia.
Videl som v reklamnom letáku takýto elektrický vysávač. Ihneď som si pomyslel, že bez tohoto ja nemôžem už nikdy existovať a musím ho mať. Ihned som utekal do obchodu a kúpil som si môj prvý vysávač suchého lístia. Hned ako to bolo možné utekal som na chalupu skúšať vysávač a ukázať všetkým "zaostalým" ako sa upratuje záhrada. Moja záhrada má cca 900 m2 a je tam asi 35 stromov rôznej veľkosti. Po asi 10 minútach som pochopil, že tadiaľto moja cesta nevedie. pretože vysávanie je jedna vec, ale treba upozorniť aj na vyprázdňovanie naplneného vaku. (bolo tam veľmi vela vulgarizmov, dobre že ma nikto nepočul,) Vtedy som pochopil, že vysávače lístia sú na záhrady o rezmere väčšieho kapesníka s dvomi menšími kríkmi a ešte treba mať závistlivého suseda - nech vidí že na to máme. Na skutočnú prácu to ozaj nie je, tam treba obyčajnú záhradnú kosačku alebo hrable.
Veľa zdaru Peter
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 219.77 (?), 25.11.2008 15:40
od 219.77
Vysavačů se již prodalo nepočítaně, ozve se někdo, kdo má konkrétní výrobek a podělí se o zkušenosti z vlastní praxe.Nechce se mi věřit, že jsou všichni napálení, že promrhali nesmyslně peníze a tak ať se napálí i další.Předpokládal jsem, že se budeme bavit o konkrétních případech a to jak jsou na tom benzínové a jak elektrické a následně určité typy.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 67.226 (?), 25.11.2008 16:27
...myslím, že mnozí a nejen v tomto vláknu vám radí tak, abyste se nenapálil i vy. Můj názor, který jsem vyjádřil jinde je, že vysavač je na velkou plochu (váš případ) nepraktický - váha, rychlé zaplnění malého vaku, neustále vysypávání, v případě benzínu neustálé startování atd. Nevím, co je u vás velká plocha, ale na opravdu velkou doporučuji zádový fukar, např. Solo. Práci vykonáte nepoměrně rychleji, kvalitněji a bez bolavých rukou a zad.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 219.77 (?), 25.11.2008 21:31
k 67.226 pozemek je větší jak 100 x 100 m, plocha pro odstranění náletů listí je proměnná dle směru a období větrů, min.však okrajové závětrné úseky s největší vrstvami cca 25 x 100 m.Benzínový- časté starty u vysypávaní-takže elektrický má +.
Bude to nutno na podzim stále opakovat, dokud bude listí opakovaně nafoukávat z lesa nebo ze stromů, po zasypání sněhem to asi s ním nehne, pak už jen hrábě.
Zádový fukar SOLO -našel jsem benzín. cena cca 10 -12 000 kč.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|