Benzin v zahradni technice

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?) 
18.11.2008 18:25

Pánové vespolek, teď jsem dodělal jednu pilu, která ani trošku nepotvrdila to co neustále opakuji. Benzín v pile nechati, problémy si přivoditi znamená!!

Nádrž čistá jako žumpa, benzín v ní, pachu a barvy jako obsah té žumpy, membrány měněny před rokem. Dnes čerpací jak po deseti letech provozu a regulační jsem nemohl praštit, praskl by ponk! Pila šla několik minut a pak postupně "umírala", další pokus o nastartování až po cigárku. Dříve marná práce. Takže doporučení, nechávejte benzín v mašinách co nejdéle to jen půjde, budeme mít (servisy) dost práce. Děkuji.

Radek

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Jiku3 - (2) - 25.47 (?), 18.11.2008 18:54

No a co sekačka, motor čtyřtakt BS? Na zimu vypustit benzín i olej?

Jirka.

RadekB - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1424) - 21.230 (?), 18.11.2008 22:12

Sekačky dělám velice zřídka, ale doporučuji určitě před uložením výměnu oleje a vzduchového filtru, benzín také nemusí zůstat. Některé motory mají v karburátoru opět gumotextilní membránu a zase je možný ten samý problém.

Radek

host - 188.92 (?), 6.2.2009 18:29

Tak já tedy reaguju. Dnes jsem vyndal pilu, která stála celou zimu a když jsem jí trochu zatížil, začaly klesat otáčky. Volal jsem do opravny, kde mi rovnou řekly, že to asi bude přidřené. Pak mi ještě někdo poradil, že starý benzím už nemusí pile dávat grády a že by zkusil nový. Tak jsem koupil nový, A pila se chová stejně. Studená dobrý, perfektně chytá, ale jak se zahřeje jako by se zakusoval tupý řetěz do dřeva, ale problém není v řetězu, ale v motoru, protože i když ji vyndám ze dřeva, tak reaguje stejně. V pondělí to odnesu do servisu a nechci to vidět. Byla by snad ještě malá naděje, že to není přidřený motor, ale třeba jen špatně seřízený karburátor? miroslavbos@gmail.com

host - 188.92 (?), 10.2.2009 11:50

Už jsem tam byl a mám dobrou zprávu: vypadá to na ucpaný palivový filtr:-)

No tak benzín klidně nechávat.

A jinak vidím, že tu je rušno.

host - 90.168 (?), 10.2.2009 12:01

Ucpaný pal. filtr - na podzim pila jela, teď nejede, hádejte co ten filtr asi ucpalo - že by to souviselo se starým benzínem? ;-) Tak ho tam klidně nechte i příště, ať je zase co čistit (mimo jiné...:-).   Gl.

host - 4.108 (?), 10.2.2009 18:38

Benzín rozhodně nenechávat v pile ani měsíc!!!

Mám pilu Stihl028 -když jsem ji koupil majitel říkal že je v ní 2měsíce starý benzín bylo tam asi půl nádržky...,začal jsem řezat a pilašpatně držela volnoběh, řetěz se točil i bez plynu, zároveň chcípala a jakoby se dusila

Už to vypadalo na vrácení pily, ale ještě mě dle tohoto fóra napadlo toto:        Vyčistil jsem filtry, starý benzín pryč, nalil nový s poměrem oleje 1:45,kompletně vše co šlo po odkrytování pily pročistit tak jsem pročistil...

Za dva dny jsem šel řezat-pila řeže o 100%lépe, volnoběh drží skvěle, řetěz se ani neprotočí, v řezu má pila mnohem lepší vlastnosti, vůbec nechcípá a nedusí se...

Přece není žádný problém vysát-vylít z pily benzín nastartovat a dojet veškeré zbytky benzínu... A pozor na to kde novýbenzín koupíte v okolí mám tři benzínky a všechny vyzkoušené.Na benzín od jedné jde pila o mnoho lépe než u ostatních dvou benzínek che to hodně zkoušet..

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz