Akumulátorový vyžínač

host - 107.146 (?) 
20.1.2016 7:49

Co přesně je funkce ecospeed nevím, když jsem se loni na tyto aku vyžínače ptal u svého prodejce, tak neměl s nimi žádnou osobní zkušenost a myslím si, že se jich tady v ČR moc neprodalo. Já si osobně myslím, že ty levnější fungují jen jako zapnuto-vypnuto. Ten nejsilnější asi dokáže běžet v různých režimech podobně jako benzínové - na plný plyn a také třeba na půl plynu - a tím šetří elektrickou energii spotřebovávanou z akumulátoru. Osobně s nimi zatím nemám zkušenost, mám jen kamaráda, který po osobních velice špatných zkušenostech s benzínovými křovinořezy (Oleomac, Stiga), tyto vyhodil a koupil Aku od Dollmaru a strašně si to chválí. Tyto aku mašinky jsou hrozně drahý a proto to tady má málokdo, ale jelikož už mám AKU pilku MSA200 s bateriemi a rychlonabíječkou, rozhodl jsem si koupit ten aku vyžínač (asi půjdu do té FSA 90).  Ty slabší vyžínače stojí cca 6 tisíc a ta FSA 90 už stojí skoro 10 tisíc. Samosebou bez baterek a bez nabíječky.

Jinak o AKU pilkách každý tvrdil jaká je to hloupost a jak je to slabé, a přitom každý komu jsem ji ukázal v provozu, ji najednou strašně moc chtěl a každý byl překvapen, jak funguje. Ale málokdo je ochoten investovat takové peníze.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 94.115 (?), 20.1.2016 16:49

Ecospeed - nastavitelný doraz plynové páčky plynule v rozsahu jejího chodu např. nastavíte na polovinu domáčknete k dorazu a stroj drží nastanené otáčky. Plynová páčka z bezpečnostních důvodů zaaretovat nejde.

HH

host - 115.117 (?), 20.1.2016 21:06

Pane HH děkuji za objasnění, takže je to jak jsem si myslel klasický tempomat. Ještě jsem se díval na rozdíly motorů u Husqvarny a Stihl, že jeden používá motory EC a druhý BLDC a je to úplně to samé, jen jinak pojmenované.

Oproti elektrickým motorovým pilám s uhlíky by to mělo být spolehlivější, díky menšímu zahřívání. Byl jsem z většiny rozhodlý pro model FSA 85, ale jak postupně čerpám informace asi to nakonec bude FSA 90, takhle kdyby byla nějaká jarní akce, to by bylo fajn.

host - 115.117 (?), 20.1.2016 21:15

Ještě bych měl poslední dotaz, mám nabíječku AL300, pokud dokoupím ten silnější akumulátor AP 300 půjde tento nabíjet touto nabíječkou a lze ho poté také používat v pile MSA 160?

host - 107.146 (?), 21.1.2016 6:32

Ano. Mám AP160, AP180 a nedávno jsem koupil ještě AP300. Všechny nabíjím rychlonabíječkou AL300. Baterie používám v pilách MSA160 a MSA200. Jen pro tu MSA200 je lepší použít aku AP180 nebo AP300. Ta nejslabší tam sice taky funguje, ale při delším řezu motor vypíná, jakoby baterie nestačila dávat dost šťávy. Jediný rozdíl s AP300 je ten, že vydrží o něco déle a o něco déle trvá její nabití.  

host - 107.146 (?), 22.4.2016 12:54

Už je jaro a potřeba sekat. Pořídil jsem si tu FSA 90 a počítám s tím, že o víkendu ji trochu vyzkouším. V příslušenství není hlava na strunu, ale jde tam klasická Autocut hlava od Stihlu. Dodávají dvojčepelový žací nůž. Co mě překvapilo, že v krabici je zádový popruh.

host - 107.146 (?), 25.4.2016 9:33

O víkendu krátce odzkoušeno, nasadil jsem hlavu Stihl Autocut 25-2.  Aku vyžínač mile překvapil, jak se s ním krásně seká. Mám ještě malý benzínový Stihl FS80 a řekl bych, že se skoro blíží výkonem k tomuto. Ale je to nezvykle tiché, krásně vyvážené, prakticky žádné vibrace. To vyvážení - nahoře je AKU, dole motorek se strunou. Ovladač na řídítkách má vypínač na nechtěné zapnutí, dále kolečko na regulaci max. otáček a páčku na zapnutí s dlaňovou pojistkou. V případě nutnosti použít maximální otáčky se silnějším stisknutím plynové páčky vyřadí omezovač otáček. Výdrž asi u toho modelu nebude zase tak oslnivá, ale baterek mám vícero a nehodlám s tím sekat nějaké velké plochy. Spíš to mám na dosekávání příkopu a kolem plotu a obrubníků.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz