Co přesně je funkce ecospeed nevím, když jsem se loni na tyto aku vyžínače ptal u svého prodejce, tak neměl s nimi žádnou osobní zkušenost a myslím si, že se jich tady v ČR moc neprodalo. Já si osobně myslím, že ty levnější fungují jen jako zapnuto-vypnuto. Ten nejsilnější asi dokáže běžet v různých režimech podobně jako benzínové - na plný plyn a také třeba na půl plynu - a tím šetří elektrickou energii spotřebovávanou z akumulátoru. Osobně s nimi zatím nemám zkušenost, mám jen kamaráda, který po osobních velice špatných zkušenostech s benzínovými křovinořezy (Oleomac, Stiga), tyto vyhodil a koupil Aku od Dollmaru a strašně si to chválí. Tyto aku mašinky jsou hrozně drahý a proto to tady má málokdo, ale jelikož už mám AKU pilku MSA200 s bateriemi a rychlonabíječkou, rozhodl jsem si koupit ten aku vyžínač (asi půjdu do té FSA 90). Ty slabší vyžínače stojí cca 6 tisíc a ta FSA 90 už stojí skoro 10 tisíc. Samosebou bez baterek a bez nabíječky.
Jinak o AKU pilkách každý tvrdil jaká je to hloupost a jak je to slabé, a přitom každý komu jsem ji ukázal v provozu, ji najednou strašně moc chtěl a každý byl překvapen, jak funguje. Ale málokdo je ochoten investovat takové peníze.