Akumulátorová sekačka

radnoves - (1) - 113.201 (?) 
25.4.2010 19:40, zobrazeno: 15365x

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti s akumulátorovou sekačkou BOSCH - jak dlouho vydrží sekat, jak dlouho se nabíjí apod. Děkuji za reakci. Dagmar

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

víítek - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (573) - 6.15 (?), 15.5.2011 13:03

Také bych ocenil nějaké zkušenosti s aku sekačkami.

Za přijatelnou cenu jsem našel akorát Worx Garden WG783E. Zřejmě bude na Ni-Cd akumulátor... Má někdo z diskutujících s touto značkou zkušenosti?

host - 89.233 (?), 5.9.2011 15:07

Bosch Rotak Li37 je pěknej šmejd - používal jsem ji na dosekávání kolem keřů a okraje trávníku, zakoupil jsem ji se 2 aku a po 2 letech a 2 měsících odešel motor - oprava by vyšla na 8900,-. Tak jsem ji radši hodil do popelnice. Minimální zátěž - a přesto velmi krátká životnost motoru. NEBRAT!!!

host - 50.177 (?), 5.9.2011 21:00
Já mám tu největší - s listem 43 cm - také něco přes dva roky a jsem spokojený. Trávu máme zhruba na 400 - 450 metrech a i když je přerostlá a mokrá, na ty dva akumulátory, které k tomu jsou, to posekám s přehledem. Když první akumulátor vybiju, vyměním je a vybitý dám hned nabíjet. Protože je ale za 30 minut baterka nabitá asi na 80 procent, kdybych vybil i druhou, mám mezitím skoro nabitou tu první. Podle prodejce jojo efekt nehrozí i při takhle přerušovaném nabíjení. A protože člověk mezitím přerušuje sekání a vyprazdňuje koš s posekanou trávou, tak to do případného dalšího vybití tak k těm 30ti minutám bude. Sekačka je proti benzínové celkem lehká, takže jí po schodech nosím jednou rukou. A netáhnu za sebou kabel, takže nemusím dávat pozor, abych si ho nepřesekl a abych se nezamotal mezi stromy. A i bz pojezdu s ní nemám v mírném svahu problém. David

host - 184.20 (?), 9.2.2012 13:06

máte prosím někdo nějaké nové zkušenosti?

Jaro se blíží...

pylorus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (113) - 8.216 (?), 9.2.2012 15:49

Osobně bych se akumulátorové sekačce vyhnul velkým obloukem - nebo bych ji využíval pokud bych měl k sekání pouze pár desítek m2. Hlavní nedostatky vidím v malém výkonu a nízké výdrži baterií, která s postupujícím časem ještě klesá. 

Ve prospěch akumulátorových sekaček nehovoří ani cena, která se téměř rovná benzínovým.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 9.2.2012 16:01

Všechny akumulátorové stroje se postupem času rychle lepší. Vrtačky, brusky, pily, koneckonců i elektromobily. Na rovný nevelký, nízký trávník, pro člověka vyžadující pohodlí a nehledící na každou korunu to nemusí být špatná volba. Sám jsem ji ale v rukou neměl.

host - 184.20 (?), 9.2.2012 16:47

díky za odpovědi, tušila jsem to,

třeba si ji pořídíme na stará kolena, až se vývoj pohne kupředu. Zatím teda hledáme jiné.Z

host - 175.211 (?), 16.2.2012 15:29

Jsi si tím rychlým zlepšováním akumulátorových strojů jistý? Už před sto lety byly elektromobily s podobným i vyšším dojezdem, než dnes. Tady o tom vyšel pěkný článek. Problém s uchováním energie pomocí akumulátorů zůstává prakticky stejný, podle mě se naopak za mnoho dekád vůbec nic k lepšímu neposunulo. Kapalná paliva z fosilních zdrojů jsou bohužel stále zdaleka nejlepším způsobem, jak uchovat dostatek energie pro pohyblivý stroj. A ani zahradní technika není výjimkou.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 16.2.2012 16:58

Ano, tím zlepšováním aku strojů jsem si jistý. Potvrzuje to ostatně i úryvek z doporučeného článku, který podle Vás říká opak:
...Rozdíl je snad jedině v tom, že na rozdíl od spalovacích motorů došlo k pokroku v bateriích hlavně v posledních necelých dvaceti letech s rozmachem přenosné elektroniky. Dnešní baterie jsou tak čtyřikrát až desetkrát výkonnější než před sto lety...
    A o to v případě akumulátorových strojů především jde. A netýká se to logicky jen sekaček, ale i aku vrtaček, řtězových pil, bouracích kladiv, aj.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz