Zakládání nového záhonu na netkané textílii

host - 58.225 (?) 
1.3.2010 22:48

Nějak mi tam chybí trpaslíci.On je rozdíl mezi malířem obrazů a malířem pokojů a i ten malíř pokojů dřív alespoň uměl chodit na štaflích.Dnes je na všechno moderní technologie obecně dostupná, tak je každý majitel pozemku hned sadovníkem, zvlášť,když se hodně kouká na televizi.Pokud si někdo udělá na své zahradě jakýkoliv výtvor, je to jeho věc.Horší je, když jakýkoliv výtvor udělá zahradní odborník a říká tomu umění a je to za slušné peníze.Ale ani takoví slavní malíři se nerodí každý rok. pH

jako - (16) - 255.14 (?), 2.3.2010 17:29
tak teraz neviem či aj ja budem patriť medzi maliarov pokojov alebo či len sa moc dívam na telku..:-)))) snád sa mi podaria vložiť sem obrázky... jk...značka : z trpaslíkov nemusím
rok 2007
rok 2007
rok 2007
rok 2007
rok2008
rok2008
rok 2008
rok 2008
rok 2009
rok 2009
rok 2009
rok 2009

jako - (16) - 255.14 (?), 2.3.2010 17:43
...za dva roky pôdu ani mulč už nevidno, tento rok už musím doplňať...

host - 58.225 (?), 6.3.2010 21:58

Vaše obrázky tak úplně nedovolují udělat si celkovou představu.Chválihodné je, že nepoužíváte pod mulč žádnou podložku.Takhle je to přirozenější.Máte záhon u plotu, to má svoji logiku, že není umístěný zbytečně uprostřed trávníku.Je vidět dobrá rutina malíře pokojů, ale po štaflích chodit neumíte, vždycky musíte slézt dolů a popojít kousek a je vidět to nastavování.Škoda, že nejsou záběry z jednotlivých let z jednoho místa, aby byl vidět postupný vývoj.Také by se dalo říci, že jste malíř obrazů, ale trochu extravagantní.Možná se pletu, z těch obrázků to moc nepoznám, ale vezmu rok 2009:Posadit vedle sebe panašovanou šalvěj, stříbrný smrk a panašovaný huseník je velmi odvážnéJako malovat obraz chvíli olejem, pak temperami a do toho nějakou fluoreskující barvu, ale třeba by pan Knížák takový obraz koupil do galerie.Ten druhý snímek je trochu víc sladěný, kapradiny,fumkie, hortenzie,pitulník... to celkem patří do stejných podmínek, ale už ta lilie bílá chce vápno a spíš takovou jižní suchou stranu, než se schovávat za kapradí.Ten jilm vypadá, že má nahoře střechu z pokroucené vrby jako by byl ve vězení.Je to vaše zahrada, tak si to děláte podle svého, ale do takového místa by se dalo vybrat obrovské množství rostlin, které k sobě lépe pasují, ale z toho si nic nedělejte, je to vaše dílo, stejně by dva malíři nenamalovali stejný obraz, pokud by ten druhý nebyl plagiátor.Pokud časem objevíte kytky, které se vám budou líbit, stejně si je zasadíte a možná postupně vyměníte za některé dosavadní, takže se to bude postupně vyvíjet.Přeji hosně zdaru pH

jako - (16) - 255.14 (?), 7.3.2010 13:50
dakujem za ohodnotenie, v podstate ste sa trafil na 98 %..."na štaflích" chodiť naozaj neviem...:-)))), ale robím všetko preto aby som sa to naučila správne..., áno, naozaj sa mi stáva, že si niečo navrhnem a nasadím a až po týždni vidím chybu... k tomu roku 2009, máte pravdu tá lilia tam nemá čo robiť, to sú pozostatky po predchádzajúcich majiteľoch, vykopala som ich na stovky, ale predsa tam jedna ostala... k druhej fotke 2009...ono to vyplýva z počiatočného riešenia... ja som sa totiž najprv rozhodla pre kvetinové rabaty a postupne prechádzam k výsadbe konifér a neopadavých kríkov... toto ešte nie je vidno, lebo postupne kupujem malé rastliny(rada sledujem ako mi rastú a tvarujem ich podľa seba) a tie trvalky som nechala v hriadkách ako podklad a potom je z toho taký miš-maš... z ulmusom máte úplnú pravdu, tento rok mám v pláne ho presadiť... rada by som sa spýtala na ten podklad k tým koniferám, zatiaľ mám v pláne použiť rôzne hedery a nekvitnúce pôdokryvné trvalky... čo by ste mi odporučil vy...??? skúsim sa pohrabať vo fotoarchíve či nenájdem fotky z jedného miesta... a ešte raz dík za kritiku, mne to len pomôže a posunie ma dopredu... jk
spomínané rabaty...leto 2009
spomínané rabaty...leto 2009
leto 2008
leto 2008
skoré leto2007
skoré leto2007

host - 58.225 (?), 8.3.2010 18:58

Ten obrázek z r. 2008 je docela dobrý.Máte na věky co dělat, jak budete získávat nové rostlinky, které se budou líbit.Až se dostatečně pokocháte všemi těmi dalšími druhy, postupně si vyberete ty, které se vám budou nejvíc líbit a u těch zůstanete.Někdy méně je více, lépe méně druhů těch nej a mít vždy větší množství rostlin od jednoho druhu a doplnit to jednotlivými špeky podle vlastních představ.Tak ať se daří!  pH

host - 101.170 (?), 2.4.2010 9:53

Chtěla bych vám poděkovat za inspirace, zrovna včera jsem zašla odendávat drny z mého snad budoucího trvalkového záhonu. Musím ještě navozit hlínu, pak to mám v úmyslu postříkat Randoupem nechal týden a část přikrýt textilií, obrubníky mám z půlkulatých tyček. Chtěla bych to doplnit kůrou, ale mám v úmyslu koupit štěpkovač pro se ptám jaký máte, do jakého průměru větví, ty levnější mi přijdou že dělají malé štěpky. Dále jsem vás chtěla poprosit o návrh kombinací kytiček, chtěla bych aby tam poříd něco kvetlo.  Záhonek je na jižní straně.Tam kde nebude textiílie budou cibuloviny, bude to takovej miš maš ale to nevadí, bude to asi na dlouho jedinej záhonek kterej na zahradě budu mít, tak to budu asi obněňova. Moc děkuju za případnou odpověď. renča

host - 180.2 (?), 2.4.2010 11:04

Dobrý den, klidně nemusíte sloupávat drny, ale nechte všechno narůst a teprve potom postříkejte Roundupem. Pokud sloupnete travní porost, a nvezete jinou zeminu, tak v ní budete mít další plevele, které budete opět likvidovat. Stanislaw

host - 64.255 (?), 5.7.2010 0:01

Moc pěkný! Stojím před stejným úkolem- zahrada je osázená po předchozích majitelích, jsou tam trvalky, ale tak nějak neuspořádaně, jako to bylo dřív u venkovských chalup - páté přes deváté.Teda polohu vůči světovým stranám mají dobrou, ale chtěla bych to nějak uspořádat stylem, jaký jste zvolila Vy. Kdy se do toho pustit? Teď, v době plné vegetace asi ne? Na podzim? V předjaří? Chci netkanou fólii a na to kůru, osadit rostlinami typu pivoňka.Část nechat bez kůry- cibuloviny. Jak to všechno načasovat pro optimální výsledek?  Díky za radu.

host - 1.49 (?), 10.9.2010 12:12

Dobrý den.

Prosím, poraďte mi (neboť jsem zahradník-začátečník, nic nevím:-)). Mám záhon (9x1,2m), na kterém chci vysadit živý plot (ptačí zob vejčitolistý). Mohu namísto textílie a mulče vysadit třeba mateřídoušku? Nechci, aby mezi nimi rostla plevel a přitom chci udržet "přírodní" ráz záhonu. Nebo je nějaká jiná rostlina nízkého vzrůstu, která se hodí pod a mezi keříky? Děkuji za jakékoliv rady. Katka

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz