Trnovník akát

host - 169.92 (?) 
12.10.2011 16:55

Tomu rozumím, ještě to musím promyslet. Každopádně na svůj pozemek si ho určitě nedám, myslel jsem spíše v okolí, blízko pozemku. Děkuji za názor.

host - 71.163 (?), 12.10.2011 17:32

Na svuj pozemek ho nechcete, ale nekomu cizimu ho tam zasadite klidne?? Pripada Vam to normalni? Kazda puda nekomu patri. Ja jsem se akatu zbavil po nekolika letech umorne prace - nejaky dobrak tam take zasadil par akatu a za par let z toho byla uplna dzungle.

Je to silne invazni rostlina, opravdu bych Vam to nedoporucil. Co zkusit lipy? Lipovemu medu davam dokonce i prednost nez akatovemu. Nebo kastanovnik jedly, taky vyborna medonosna rostlina, jeste lepsi nez akat a hlavne tim nezamorite okoli.

host - 169.92 (?), 12.10.2011 17:46

Připadá mi to úplně normální, mám to samozřejmě domluvené, ale je pravda, že to musím ještě rozmyslet, nerad bych za několik let těžce zápasil s akátem:-). Asi máte pravdu, lipový je taky dobrý:-). Díky za názor.

host - 169.92 (?), 12.10.2011 17:50

Ale hlavně akát jako pěkný velký strom je nádherný, jenže problém je v tom, že se většinou objevuje jako keř a ten vytváří opravdu nechutné pralesy, tomu bych se rád vyhnul.

host - 176.214 (?), 12.10.2011 17:55

Akát roste i ze semínka rychle. Náhodou mi tak vyrostl. První rok cca 0,5m, druhý rok dorostl skoro 3m. Pak jsem ho vykopal a spálil.

Na vašem místě bych akáty ani nesel ani nesázel. Než stromy narostou tak, aby kvetení stálo za řeč, tak to bude pár let trvat. Z mála stromů to bude stejně směs medu se vším ostatním. Kdybych chtěl akátový med, postavil bych jedno včelstvo před obodobím květu akátu do nejbližšího akátového hájku. Po odkvětu bych jej převezl zase zpátky a vytočil.

host - 169.92 (?), 12.10.2011 18:29

Děkuji za váš názor, nejspíš máte pravdu, asi se na to vykašlu. Bude lepší se včelstvem asi kočovat na místo s akáty, než si akáty sázet.

host - 58.254 (?), 12.10.2011 20:27

Tak tohle je rozumný včelař, který dá na názory ostatních a raději ustoupí od záměru sázet akáty, jedno,kde.Jinak je to ukázka stavu ekologie u nás.Včelaři jsou považováni za lidi s ekologickým myšlením, ale často nedocení důstedky svého počínání.Příkladem může být šíření bolševníku v zemi.Zatímco někdy v 70.letech už všichni bili na poplach, v časopise Včelařství se doporučovalo vysévat bolševník kolem včelínů... Tenkrát jsem se účastnil semináře o životním prostředí v Brně v hotelu Voroněž a také se tam mluvilo o devastaci krajiny v teplejších oblastech díky šíření akátu a na závěr dlouhého jednání se přihlásil nějaký lesník a zval přítomné na seminář o pěstování akátu pro kvalitní dřevo... Takže jsme zatím nikam nepokročili, proto si vážím včelaře z úvodního dotazu, že se,,nechal ukecat". pH

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz