Šeřík chřadne

host - 248.168 (?)
2.4.2024 15:43

Připadá mi to jako vliv letošního střídání teplot:  teplo, pak zas mrazík... U mne letos vypadá podobně hortenzie.

A že píšete o "velkém" šeříku - má dost velkou nádobu? Dost dobře si klasický šeřík (keř cca 3m vysoký) nedokážu v nádobě představit blush...           Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

goofy - (13) - 217.73 (?), 2.4.2024 15:27, zobrazeno: 642x

Dobrý den, pěstuji na terase v nádobě několik let šeřík, ale letos po zimě vypadá poměrně nešťastně. Některé listy jsou ok, nasazuje na květ, ale mnoho listových poupat je uschlých a je možné je vydrolit, a jinde, kde už jsou listy, jsou listy takové zavadlé. Stejně se chová i můj druhý (trpasličí) šeřík, tam je polovina větví úplně v pořádku a druhá polovina jeví podobné příznaky jako tento velký šeřík. Nevíte prosím, co by to mohlo být za problém? Budu vděčný za jakýkoli názor či radu.

šeřík chřadne
šeřík chřadne

host - 248.168 (?), 2.4.2024 15:43

Připadá mi to jako vliv letošního střídání teplot:  teplo, pak zas mrazík... U mne letos vypadá podobně hortenzie.

A že píšete o "velkém" šeříku - má dost velkou nádobu? Dost dobře si klasický šeřík (keř cca 3m vysoký) nedokážu v nádobě představit blush...           Lída

goofy - (13) - 217.73 (?), 3.4.2024 9:52

Dobrý den, paní Lído. Děkuji moc za reakci. Včera jsem hned odpověděl, ale jelikož jsem použil zřejmě mírně vulgární výraz (ve spojení se svou osobou), odpověď se neodeslala a leží asi na stole u administrátora :-)

Pokud jde o "velký" šeřík, myslím tím vulgaris (nikoli trpasličí, který mám už dlouho), ale je zatím vysoký jen cca metr, tak to zvládá i v poměrně střední nádobě. Pokud ho omylem nezlikviduju, půjde do větší :-)

Počasí mě taky napadlo, je šílené, ale to mi přijde poslední roky poměrně běžně. Chápu tedy správně, že byste nedělala nic a čekala? :-) Já kolem toho neustále běhám a nevím, jak šeříku pomoct... voda, hnojení, slunce atd atd atd

host - 248.168 (?), 3.4.2024 20:01

Určitě bych počkala. Ona přílišná péče většinou bývá spíš na škodu - neškodí tolik sucho jako přelití a rostliny snesou spíš nedostatek živin než přehnojení - to první se dá vždycky napravit, to druhé bývá někdy smrtící...     Lída

goofy - (13) - 217.73 (?), 3.4.2024 23:00

Jojo, na přílišnou péči jsem já "odborník". Moc děkuju. Nechám ho tak, třeba překvapí :-)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz