Olenadr - co delat aby kvetl?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 249.65 (?), 9.10.2008 18:11
Oleandry máme také. Zimujeme je kde se dá, ale v chladnu. Trochu zeléváme i v zimě, jinak by úplně opadaly. Aby nezabíraly moc místa, větve jim lehce svazujeme k sobě. Řez snáší opravdu dobře. Ale hlavní rada na léto: Nad sebou ohníček, pod sebou rybníček! Chtějí opravdu hodně slunce a vody. Já jsem ten svůj postavila na rozpálené terase do kyblíku, kde má stále trochu vody a udělalo mu to moc dobře.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romila - Zlatý Zahrádkář (914) - 248.116 (?), 10.10.2008 10:37
|
|
|
|
|
|
|
elfka - (47) - 221.2 (?), 10.10.2008 13:21
Nádherné oleandry, pani Smékalová. Mám odskúšané, že keď oleaner vystavíte miernejšiemu mrazíku, podporíte tým bohatšiu násadu kvetov. To opadávanie listov, o ktorom sa tu píše v predchádzajúcich príspevkoch, môže byť spôsobené malými kvetináčmi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lenka Jeřábková - (5) - 49.118 (?), 1.12.2008 18:41
Dano, máte opravdu nádherné oleandry.Já mám jen dva-bohužel už další kytky nemám kam dávat.Rostou nádherně, dobře při řezu obrůstají, ale dost květů zaschne.Je to už několikátý rok po sobě-nasazano spousta poupat ale vykvete jich jen malá část.Nevíte co s tím?
|
|
|
|
|
|
|
host - 200.165 (?), 25.10.2008 15:58
Dobrý den,
můj oleandr vytvořil poupata v polovině srpna a nestihl vykvést. Teď ho budu dávat na chodbu, kde se mu přes zimu dobře daří, ale nevím, jestli ještě pokvete nebo jestli ho mám zastřihnout. Mám oleandr teprve druhým rokem a nemám s ním zkušenosti. Děkuji za radu. Stáňa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|