Oleandr

host - 8.7 (?) 
21.5.2007 15:00, zobrazeno: 22744x
Dobrý den, dostali jsme 3 velke oleandry, ted jsme je presadili a zacli nam usychat listy a opadavat. Maji puklice, ktere postřikujeme. Nechtela bych o ne prijit, nevim cim to muze byt, zalevame dostatecne. Děkuji za odpoved. Klára

host - 143.205 (?), 1.6.2007 8:33

Nebojte se,

oleandr je velmi odolny, spise nez sucho mu ale muze uskodit premokreni.  A puklice způsobily to opadani všech listu. Dejte mu cas na vzpamatovani se. Nezalevat!

host - 62.81 (?), 3.8.2007 8:06

Mám podobnou zkušenost, 2 m oleandr po mamince jsem zdědila, jenže v léte jsem jí dala ven na zahradu, dostaly se mi do ní různí brouci, mušky apod. a začala opadávat a osychat. Nakonec jsem z ní vzala řízek, ale ani ten se nechytl. Je mi jí moc líto, maminka se jistě diví, co jsem to za zahradníka. Ráda bych oleandr získala, bojím se ho ale pěstovat. V létě jsme byli u moře, rostly tam oleandry bujně, vzala jsem si pět snítků a ani jeden se nechytl - a to jsem konečky obalila v bílém prášku urychlující zakořenění. tak nevím. Máte-li někdo oleandr, který byste mi darovali a radu, jak jej pěstovat, byla bych šťastná. Přidávám svoji adresu.

alena.vizkova@lf3.cuni.cz

host - 137.190 (?), 8.9.2007 10:52
Oleandry jsem začala pěstovat asi před 15ti lety, kdy jsem dostala první sazeničku od sousedky. Od té doby je bez problémů množím a rozdávám. Zdá se mi, že jsou poměrně nenáročné, škůdce jsem na nich nikdy neobjevila, až  letos na jaře na sazeničkách, které jsem přivezla loni z Chorvatska, pár puklic. Umyla jsem důkladně listy mýdlovou vodou a potvůrky jsou pryč.
Oleandry chtějí hodně sluníčka,  od jara do podzimu je mám na jižní straně zahrady, když je teplo, každý den je hodně zalévám (jinak jim žloutnou a opadávají listy) a jednou týdně hnojím Crystalonem plod a květ . Vrcholové řízky zakoření ve sklenici s vodou (v bytě na stinném místě), potom je zasadím do B substrátu.  Přes zimu potřebují oleandry světlo a chladno, zalévat jenom občas, aby úplně nevyschla půda.  Starší rostliny zmlazuju hlubokým seříznutím.

host - 247.89 (?), 21.9.2007 21:53

Doporučuji dřevnaté řízky naříznout po délce do kříže (asi 2-3 cm)a ponořit do vody, vodu navyměňovat, pouze dolévat.

Proč jsou listy na zakoupené rostlině šedivé, místy se objevily rezavé skvrny?

host - 181.238 (?), 5.11.2007 7:26

Dobry den, prosim o radu, jak postupovat pri sberu lusku oleandru. Nechat lusk dozrat (uschnout) na keri, nebo provest sber jeste zelenych lusku a jak dal?

diky moc Dong sr.

host - 192.35 (?), 5.11.2007 15:19
On má oleandr lusky? O tom slyším poprvé. To je nějaký omyl ne?

host - 181.238 (?), 5.11.2007 21:48

vstupte na www.celysvet.cz/oleandr.php - tam ten lusk mate i s fotkou. prave proto prosim o radu.

host - 35.178 (?), 13.3.2008 21:43

Puklice na Oleandru jsou velice často má dobrou radu a to naředit psí šampon na blechy  s vodou a postříkat je to učiné.Případné zkušenosti mužete posílat:Paja.kokina@seznam.cz

host - 180.6 (?), 23.7.2009 10:04

Není to omyl. Můj žlutý oleandr měl také lusk a nevěděla jsem co s tím.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz