Magnolie Genie

host - 111.26 (?)
17.8.2014 20:36

k předchozímu příspěvku jsem opět nepřipojila podpis

napravuji, Květa

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 111.26 (?), 17.8.2014 13:27

Beny, pokud se podíváte - po jak dlouhé době Vám Genie kvetla? V jaké velikosti jste ji kupoval?

Jak bohatě kvete po těch 4 letech od zasazení?

/ proč se ptám. Kupovala si ji kamarádka, kt. postupně buduje magnoliovou sbírku. Na rozdíl od ostatních magnolíí, kteté jsme kupovaly ať již později či dříve než Genie a kvetou, Genie se jí ke květu nemá. Mne láká, ale to nekvetení u ní mne odrazuje.  /

jinak - Genie bývá roubován na M.kobus, pochází z Nového Zélandu (šlechtitel Vance Hooper) licenci mají Holanďani, loni (?) jsem zaznamenala i licenci u Poláků -tzn. i pokles ceny za kt. se dala koupit. Myslím, že u nás se (licenčnímu) množení magnolíí nikdo nevěnuje.

host - 111.26 (?), 17.8.2014 20:36

k předchozímu příspěvku jsem opět nepřipojila podpis

napravuji, Květa

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 150.232 (?), 17.8.2014 23:21

Genii jsem kupoval poměrně malou, cca 80 cm proutek. Přes první zimu jsem ji dopěstovával v květináčí a následující jaro vyhodila přírůstek skoro dalších 80 cm. To se opakovalo i v následujícím roce a to už měla, myslím, 8 květů. V současné době se jedná o úzký strom (narozdíl od ostatních magnolií), vysoký přes tři metry. Letos se, vlivem teplého počasí, zbláznila a bohatě rozkvetla již začátkem dubna (normálně kvete od konce května do konce července). Silný mráz ze 17. dubna ji ovšem silně sežehl a rozdýchávala to do nedávné doby. V současné době už má zase bohatou násadu a už odkvetá druhý květ z druhého kvetení. Na stanovišti má plné slunce jen přes poledně a chvíli odpoledne. Je ale zcela otevřená mrazivým jihozápadním větrům, které v poslední době začali vanout (sázel jsem ji do zákrytu před severozápadním směrem, odkud to foukalo dříve v zimě nejvíce).

Osobně si myslím, že je lepší našetřit a kupovat větší rostliny, které se snáze chytí. Sám jsem si letos naběhl s kultivarem Cleopatra, který teď horko-těžko zachraňuji v květináči.

host - 111.26 (?), 21.8.2014 14:16

Beny, děkuji Vám za reakci.

Potěšila dobou kvetení (mám zakrslou M. loebneri, kvete příliš časně, občas se do nějaké jarní mrazíkové vlny trefí, bohužel)

Nejsem si pak jistá, že potěšení vyplývá i z Vámi udávaného ročního přírůstku. Takových (spíše menších) dosahuje moje mladá stromová magnolie.

jj, o úzkém habitu vím, i kvůli němu mne láká.

--

kde jste kupoval Cleopatru? na jaře jsem si ji prohlížela v nabídkách, poměr velikost/cena mi přišel (ale rostliny jsem neviděla) nejrozumnější od Havlise.

(porovnávala jsem jsem se právě nejvíce ceny těchto dvou zmiňovaných magnolií neb jsem zaznamenala "výhodnou" nabídku v packu. Kamarádka si Cleopatru objednávala, v 5l, společně ještě s viburnum, Páč viburnum nebylo skladem, obdržela Cleopatru v 7l za cenu 5litrové. Njn, Němci.)

... no, třeba je vyškemrám od rodiny jako dárek k vánocům. frown

Květa

Beny2 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (759) - 44.235 (?), 21.8.2014 18:41

No, tak velké přírůstky byly jen první dva roky. Nyní má kolem 2,5 metru a spíše houstne.

C jsem bral u Havlise (spolu s dalšími), jako každé jaro. U Kastera ale mají krásně narostlé (cca 1,5 metru). 

Pokud chcete ještě něco menšího, doporučuji Daphne (žlutá). Letos mě kvetla od konce dubna do poloviny července.

host - 52.14 (?), 24.4.2015 9:02
Letos na jaře.

host - 194.206 (?), 30.4.2015 16:50

Zdravím, to je nádhera.Mám také v plánu si koupit na hobby v Budějovicích nějakou, ale nevím zda u nás přežije zimu.Tahle magnolie je prostě skvost.smiley

host - 25.114 (?), 29.7.2015 7:22

Dobrý den, Genii jsem objednala přes Safro, asi 30 cm proutek za cca 800,-Zasadila jsem rovnou na stanoviště a po čase musela vyrýt, protože obec dělala v okolí nový chodník. Přežila asi 3 měsíce v květináči a pak jsem ji vrátila na původní místo. Kvetla už druhým rokem a kvete pravidelně 2x ročně, podle mě krásná a nenáročná. Lenka

host - 102.197 (?), 15.4.2016 20:50

Po 4 letech od vysazení "proutku" magnolka narostla do výšky cca 2,5m. Letos má cca 100 květů (rozvíjejí se postupně).

host - 102.197 (?), 15.4.2016 20:52

A ještě jedna fotka.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty