Kořeny šeříku
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 86.56 (?), 18.2.2008 17:35, zobrazeno: 37382x
Dobrý den,
mohl byste mi prosím někdo poradit, jak se navždy zbavit kořenových odnoží, které náš šeřík má cca v okruhu 1m od kmene? Kořeny (nebo co to je) prorůstají nahoru, nevím jak je navždy zničit, bez poškození samotného stromu.
Děkuju za radu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.203 (?), 18.2.2008 22:24
Jedině stříhat a stříhat. případně vyměnit šeřík za jiný keř. Ještě šance, ale silně pracná je dostat se ke kořenu ze kterého výhon vyrůstá a z něj ho vytrhnout. Nejlépe v bylinném stavu (než zdřevnatí). V bylinném stavu, když se rozvíjí ještě by mohlo být zajímavé přelíznout listy plamenem (tak aby ztratily svůj lesk - spálit je zbytečné). Jsou na to speciální hořáky tak okolo 1000,- Kč.
|
|
|
|
|
|
|
host - 205.32 (?), 19.2.2008 10:29
Mohla bych poprosit o upřesnění - o jakém hořáku hovoříte? Slyšela jsem o podobné metodě ničení plevelů např. v zahradních chodnících vysypaných oblázky. Je to velká výhoda, když se nemusí používat herbicidy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.203 (?), 19.2.2008 23:44
Kupoval jsem si ho před lety na jedné výstavě a myslím, že to byla firma Patrmann. Až si vzpomenu, pokusím se najít krabici, pokud jsem jí nevyhodil a nebo logo výrobku. Hořák jsem potřeboval do práce pro likvidaci kořenových výmladků v lokalitách, kde nelze použít chemie. Ale skoro jsem ho zatím nepoužíval, protože byla celkem velká sucha a netoužil jsem cokoliv podpálit. Nicméně pokud máte doma propanbutanovou páječku, lze to tím.
|
|
|
|
|
|
|
host - 167.132 (?), 8.3.2019 21:23
Zdravím,
Hořák a beton je nepřípustný ;-))))
Vyrýt ostrým rýčem.
Beton podplazí, navíc udusí se ten strom jako takový a pojde... Hořák je bláznovství taky..Zničíte si půdu, zabijete predátory mšic atd... zabijete spoustu živočichů!!!..a navíc nic z toho... Výmladky spálíte ale odnože vyjedou příští rok stejně...
mějte se hezky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 153.130 (?), 19.2.2008 10:39
Mám na zahradě spoustu stromů a keřů, které odnožují, např.: šeřík, svídu, rakytník, ostružiny, švestky, plané trnky, škumpu... V odnožích žádný problém nevidím, všechno je to obklopeno trávníkem, žádný mulč. A když se seká tráva, tak se posekají i případné odnože a ani nevím, že tam nějaké byly.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|