Gingo
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 167.18 (?), 18.10.2006 12:02
milí jinanomilci,před pár lety jsem si v zahradnictví koupila za celých 50 kč sazenici tohoto úžasného stromu.Na podzim jsem ho vysadila na zahradě-podotýkám,že jí mám hodně velikou,a tak si tento luxus mohu dovolit.Od té doby ho občas pochválím,namulčuji a on už má skoro 2 metry.-takže Vám všem přeji taky hodně štěstí
|
|
|
|
|
|
|
host - 63.237 (?), 31.10.2006 20:15
jednoducha odpoved - teraz a na slnacne stanoviste, moze byt aj polotien.
|
|
|
|
|
|
|
VH - (5), 16.11.2006 20:17
Chcete-li si vypěstovat jinan dvoulaločný ze semen, pak semeno zasaďte na podzin do květináče s pískem. Květináč mějte v chladnu a vlhku (nesmí mrznout) celou zimu. Na jaře, až rozmrzne půda semeno i s pískem vyndejte z květináče a dejte ho do (nejlépe písčité) země. Občas zalévejte. pokud vám rostlinka nevyroste tento rok, pak nezoufejte, ale počkejte další rok. U ginga se totiž běžně stává, že semeno ,,počká" a vyroste až druhým rokem.
SEMENO PŘED VÝSADBOU OLOUPEJTE OD DUŽNINY - OBSAHUJE KONZERVAČNÍ LÁTKY, KTERÉ BRÁNÍ PECCE VZKLÍČIT.
Zdraví a mnoho štěstí přeje VH.
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.212 (?), 14.1.2007 20:31
Samozřejmě ven. Chráněné místo, nakopčit zeminu, v prvním jaře přistínit.V Praze pěstování je bez problémů, horší je tvarování na bonsaje. Raději nehnojit. Plné slunce, maximálně polostín.
Pozdrav Dr Jiří Josífko
|
|
|
|
|
|
|
host - 158.122 (?), 16.3.2012 22:40
jinan jako všechny jehličnany by se měl řízkovat na podzim a šup s nim do bytu... mam z podzima pět stromečků se 100% uspěšností... a ted jsem ho zkusil nařízkovat z jara a chytá se krásně taky... ale je nutne dělat boční poranění... ty co jsem z boku neoškráb´ jako by se jim nechtělo. a není pravdou, že řízkování je pomalé a neefektivní, ba právě naopak... řízek začíná z vyššího základu, tudíž roste rychleji a když si udělám řízek ze sillného a silně plodícího stromu bude taky silný a bude hodně plodit. (nedocází ke křížení se slabšími jedinci a je zachována (naklonována) genetická informace silného jinanu. má to jedinou chybu že je třeba otrhívat plody... stává se že řízek již plodí, protože si "pamatuje" že je již dospělý strom a chvíli mu trvá než se přizpůsobí tomu že není. Ale i tak plodí dříve.
|
|
|
|
|
|
|
host - 35.99 (?), 5.9.2021 15:50
Mohu se zeptat, co dále jste s řízkem udělal? Dal jít zakořenit ven či přesadil jen do jiného květníku? A zasadil po ty nové lístky? Mám právě to samé a nevím, co dál.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.40 (?), 5.9.2021 20:02
Nn, to je hnojivo to bílé - koupený substrát smíchaný přímo s hnojivem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 94.165 (?), 6.9.2021 20:16
Substrát na řízkování musí být vzdušný a na živiny chudý. Nahnojené bahýnko není optimální.
V.
|
|
|
|
|
|
|
|