Co je to za strom?

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 92.18 (?) 
25.7.2008 16:49, zobrazeno: 13487x

Našel jsem zajímavý strom v Židlochovicích. Vypadá jako moruše, ale běžná moruše to určitě není. Najde se odborník, který by tento strom dokázal určit? Přikládám fotografie.

HONZA

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

HONZAD - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (497) - 76.178 (?), 26.7.2008 8:14

Nikdo neví? Ta si budu muset odpovědět sám. Obrátil jsem se na pana Googla a tem mi pověděl, že to bude opravdu moruše - a to moruše platanolistá Morus platanifolia, která se v poslední době vysazuje jako dekorativní dřevina.

Honza

Tady jsem ukradl nějaké info:

Moruše platanolistá, jak sám název napovídá, je velmi zvláštní odrůda moruše s hluboce vykrajovanými, sytě zelenými, lesklými listy odvozenými od platanu a rozložitou korunou tvaru otevřeného deštníku. Proto se velmi často setkáte s poněkud romantickou lavičkou u jeho kmene, kde si můžete užít stinného posezení.

U této moruše se doporučuje každý rok na jaře (v dubnu po nebezpečí mrazů) seřezat loňské větve na cca 20 cm. Tím se docílí velký roční přírůstek dlouhých větví (až 1,5m), které jdou převážně do stran a konce se mírně svěsí. Tvar koruny je pak deštníkovitý. Pokud se zkracovat nebude, roční přírůstky budou přiměřené a koruna poroste pravidelně do šířky i do výšky, koruna bude mít tvar klobouku. Listy mají navíc tu zvláštnost, že většina z koncových pětilaločných listů na podzim nemění barvu a zůstávají na stromě zelené až do opadání. Najděte mu krásné a chráněné místo, kde se bude vyjímat jako solitér. Snáší jakoukoli půdu.

host - 30.55 (?), 21.12.2009 9:35

Pokud budete hledat na netu zadejte Morus kagayamae.

host - 98.68 (?), 25.4.2011 21:54

jasne to znam s francie acvitanie tam to roste hodne po mestech ja si rikal je to moruse nebo ne plody sen vsak nikdy nevidel no a kolik druhu morus vlastne je v knizkach mam alba, negra,ruba max. trnava a ted tohle zdravim kadsura 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz