Prosim poradte mi. Mam dve nove sundavilky uz asi dva mesiace, stale kvitnu, su velmi pekne, ale nenarastli ani trochu. Vobec sa netahaju. Pripevnila som k nim vysoke opory a nic. Neviem, kde je chyba.
Já mam takovouto zkušenost. Rostlinu jsem koupil na jaře v obchodu. Přesadil jsem jí do závěsného, samozavlažovacího květináče. Každý den jsem kontroloval stav vody v květináči a doléval na max. Mandevila byla na plném slunci a krásně kvetla a rostla. Hnojil jsem jedenkrát za 14 dní. Zežloutli za léto jen tři listy. Vzhledem k letošnímu létu si myslím že snese i plné slunce bez problémů.
Slyšela jsem, že mandevilla je prudce jedovatá, ale nikde na to neupozorňují. Když se rozlomí lístek, teče z něho bílé mléko a to je velmi jedovaté. Může mi to někdo potvrdit, já mám malého psa, nerada bych, aby se mi otrávil. Děkují Květa
Zdravím, také jsem se dočetla, že celá rostlina je velmi jedovatá. Také máme malého osa, ale on si květin nevšímá, takže se nebojím, že by ho to nějak ohrozilo.
Vloni na jaře jsem u známe ustřihla dvě koncové větvičky dala do hlíny na dvoře hned se ujaly a letos krásně kvetou. Vše tak ja muškáty, zkuste to také
Prosim poradte mi. Mam dve nove sundavilky uz asi dva mesiace, stale kvitnu, su velmi pekne, ale nenarastli ani trochu. Vobec sa netahaju. Pripevnila som k nim vysoke opory a nic. Neviem, kde je chyba.