Ahoj, letos jsem pokusně vysela semínko mochyně peruánské. které jem získala z bobulí zakoupenýchých v Penny. Vyklíčilo mně jich cca 6, některé rostlinky během vegetační sezóny zahynuly, takže mně nakonec zůstaly 3 mrňavé sazeničky. Vysévala jsem dosti pozdě, snad už byl duben, přesazení jsem také dosti dlouho odkládala. Nakonec 2 sazenice přišly do velkých květináčů a ta třetí dlouho po nich do země. Časem mně,,došlo", že pěstovat jako rajčata znamená také vyštipovat bohaté zálistky. Nechala jsem 4 větve, zalévala, párkrát i přihnojila,, jako rajčata. Obě rostliny v květináčích bohatě kvetly a ještě kvetou a vytvořily spoustu plodů., první dozrál v srpnu a byl stejně dobrý, jako původní koupený, či spíše lepší. Nyní mám jeden květináč s mochyní v pokoji u jižního okna, druhý je zatím stále ve folníku Mají žloutnoucí listy, které opadávají, zelené plody, květy již otrhávám, občas zaliji. Venkovní rostlina je stále krásně zelená, ale ještě nekvetla. S napětím čekám, jak se to dále vyvine.