Dobrý večer, chtěla bych poradit. Nevíte jaká kytka zaručeně nechutná slimákům? Zatím jim co mám na zahradce skoro všechno chutná! Afrikány, durman, jiřiny, podzimka, měsíček,sasanka,kala, jen kdybych si na všechno vzpoměla. Moc děkuji Martina K.
Posypte okolo záhonů skořápky vajec,pokud na ně najedou,vrátí se a zahynou.Četla jsem i o větší sklenici do poloviny pivo a zapuštěné do země, to je přiláká a utopí se.
Nemějte bezobratlé živočichy za takové blbce. Kdyby to bylo tak jednoduché, tak s nimi není problém a žádné drahé preparáty by se neprodaly. Skořápkami jistě záhonkům nijak neublížíte (a strojíte-li svatbu, i těch vajec bude), slimákům nespíš taky ne. Osvědčilo se mi obsypat přístupové cestičky jemným dřevěným popelem. Přijde-li ovšem větší déšť, je beztak vše jinak.
No koupila jsem ten Vaniš a docela to zabírá. Ale nikdo mě neporadil na jaké kytky slimaci nejdou? Ale rady ohledně jejich likvidací uvítám. Jinak je sbírám a následně solím. Spozdravem a úspěšnou likvidaci. Martina K.
Mě se osvědčil chlorid draselný (hnojivo draslo). Obsypat okraje záhonů v šíři asi 3 cm, bohužel po deštích se musí obnovovat. Funguje to stejně jako kuchyňská sůl, ale neškodí naopak prospívá zemině.
Já používám na slimáky jedině přípravky, které koupím v drogerii nebo semenářství proti slimákům, nevím si vzpomenout, jak se to jmenuje, jsou to modré granulky, které rozhodím všude kolem záhonů, stojí kolem 80 - 100 Kč, mám velkou zahradu a vystačí mi to na celou sezonu, nemusí se sypat nijak hustě, ani po dešti se úplně nerozpustí. Mám s tím moc dobrou zkušenost. Veruna
Martino K., mně neokusují denivku, řebříček, vřesy, čechravy, kakost, pivoňku, růže, karafiáty, mečíky, hořce, okrasné traviny, brsleny, tulipány, macešky a už si na víc nevzpomenu.