magi bylinka



host - 202.242 (?)
28.4.2011 11:33

Smil italský je skutečně magi používám ho již několik let líbeček se v naší rodině používá více jak šedesát let vařím ho jako čaj s mátou a medunkou při horečkách přidávám ho také do různých jídel.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 180.2 (?), 5.1.2010 19:13

Helichrysum angustifolium je synonymum pro smil italský Helichrysum italicum   bylinář Vláda

                     
mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 27.1.2010 15:33

uz 3zimy preckala volne v zahonu tak uvidime jak letos... ale kazdorocne je videt jak se ohromnym tempem zvetsuje a vetvi...

                     
host - 199.121 (?), 6.4.2010 20:54

Mě Smil tuto zimu přežil tak, že celý uschl až na kmínek u země a z něj teď vyrašily nové výhony. Minulý rok jsem ho sázel v červenci, tak jsem byl zvědav, jestli přežije a ejhle přežil i -20.  Vůbec jsem ho nechránil, byl na něm jen napadaný sníh. Zato Rozmarína, která je hned vedle se zatím nijak netváří, nadzemní část uschla, jedině že by vyrazila ze země. Počkám.

                     
host - 202.242 (?), 28.4.2011 11:33

Smil italský je skutečně magi používám ho již několik let líbeček se v naší rodině používá více jak šedesát let vařím ho jako čaj s mátou a medunkou při horečkách přidávám ho také do různých jídel.

                     
host - 180.2 (?), 6.4.2010 21:32

Helichrysum angustifolium je synonymum pro helichrysum italicum. Jedná se o smil italský používaný jako koření a náhrada za smil písečný, který se používá na čaj při žlučníkových obtížích. bylinář Vladimír

               
host - 96.2 (?), 24.5.2013 17:20

Dovoluji si oponovat. Libeček je zcela něco jiného než smil nebo-li maggi :-)

   
host - 46.234 (?), 19.3.2011 10:32
Koupili jsme rostlinu, která vypadá jako na obrázku, v Hornbachu s tím, že jde o smil italský, v návodu na použití bylo, že lze použít do polévek, omáček atd. Vyvařila jsem tedy jednu větvičku ve fazolové polévce, ale ta zhořkla tak, že se nedala jíst. Tak jsem zkusila vyvařit kousek rostliny jen tak ve vodě, a opravdu, prostě vývar je hořký, po maggi chuti ani památky, jen snad trochu vůně po rozemnutí čerstvě utržených lístků. Tak co s tím?
      
host - 135.2 (?), 19.3.2011 12:51

A není to náhodou spíš ten výše uvedený "na žlučník"? Přípravky na žlučník bývají hořké...           L.

      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 147.108 (?), 19.3.2011 12:53

Vyhodit to dovedete sama, nebo k tomu někoho potřebujete?

      
host - 235.249 (?), 20.3.2011 0:50

Možná se musí použít nějakým konkrétním způsobem, možná vás podvedli. Smil italský (Helichrysum italicum). Píší že listy jsou hořké a nedají se použít jako koření.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika