Švédská udírna



host - 245.30 (?) 
20.5.2010 12:59, zobrazeno: 12467x

Dobrý den zdědil jsem tzv švédskou udírnu (uzavřená plechová bedna s roštem pod který se nasypou bukové piliny a pod celou bednou se topí) a nevím jak v tom udit. Máte s tímto způsobem uzení nějaké zkušenosti, co lze udit, jak moc topit. Nerad bych maso zmařil. Předem děkuji za jakoukoli odpověď

  
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 20.5.2010 14:20

Udit v tom lze cokoli. Radil bych spíš dvě plechové bedny v sobě (vyrobil jsem podobnou před 40 lety ze dvou prádelních hrnců), přičemž ta vnitřní nemá dno, zato má příčky na položení či zavěšení masa. Dvě nádoby jsou lepší proto, že se může vnitřní vytáhnout, maso přeskládat venku, přisypat piliny, maso rozpéct před přidáním pilin, atd. Tehdy jsem ji používal jen na ryby a douzování špekáčků a kabanosu. Uzení bylo o něco rychlejší než v dnešní udírně horkým kouřem . Těžko radit přesný postup, chce to vyzkoušet.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika