Dobrý den, připojuji také reakci - dělal jsem domácí uzený bůček. Část byla teda bůček libovější a část velmi tučná. Maso jsem si nakrátil na cca. 0.8-1kg štrůdly. Do hrnce jsem si dal vařit litr vody a vytvořil jsem si z něj 24% solný roztok. Namíchal jsem si cca. 50:50 rychlosůl s obyčejnou kuchyňskou solí. Toto jsem spolu chvíli povařil a venku vychladil. Natřikovací injekcí jsem pak tento rozvar nastříkal do masa, pěkně místo vedle místa. Chce to trochu cviku a jde to úplně v pohodě. Poté jsem maso pokladl na plátky nakrájeným česnekem a celé jsem to pořádně zabalil do potravinové fólie a dal do lednice. Tam jsem to nechal 4 dny a jen jsem to 1x za den otočil, ať se hezky sůl rozprostře. Po čtyřech dnech jsem vytopil a vysušil udírnu (mám doma dělanou dřevěnou s topnou spirálou a generátorem dýmu). Mezitím jsem vyndal maso z lednice a dal jej rozvlažit na cca. 1,5 hod do horké vody (cca. 75-80°C). Maso jsem pak napíchl na háky a nechal pořádně okapat. Udírna byla mezitím krásně suchá, tak jsem vložil maso. Ze začátku jsem nechal teplotu jen cca. 30°C asi hodinu. Pak jsem teplotu zvýšil na 60°C a takto jsem to udil 8 hodin. Stačilo by i méně, maso bylo krásně prouzené. Generátor dýmu jsem nechal ze začátku asi 2 hodiny na plné pecky, pak jsem jej potenciometrem trochu stáhl a na konci jsem jej zase nechal jet. Když jsem po 8-mi hodinách vypnul topnou spirálu, nechal jsem to ještě asi hodinku ofoukat studeným kouřem. Takto jsem to potom nechal venku vychladit a 2 dny jsem maso větral. Chutná a vypadá opavdu skvěle. Propříště postup lehce upravím a maso budu nakládat do vakuovacích sáčků a celé to zavakuuji. Rozvlažovat budu podle velikosti a výšky kusů masa. Udit budu cca. 7 hodin. Přikládám pár fotek. Uzení zdar! V.