Dobrý den,
ryb udím 30-50 kg ročně, 95% kapr. Podkovy cca 3 cm, jako každou rybu opláchnu kůži neředěným octem a pak čistou vodou. Naskládám do nerez vědra a zaliji lákem - 60-65g obyč. soli na litr vody. Vychází to cca 3/4 litru láku na kilo masa. Naložím večer, před polednem druhý den lehce opláchnu, osuším a šup do vyhřáté udírny. Na začátek půl hodinky 80 st, pak +- 70st, tak 4 až 4,5 hod. Podkovy věším na provázek do oka, menší kousky udím na roštu, stejně jako měkčí ryby, které by se mohly utrhnout. Sladkovodní ryby jsem udil snad všechny, ale poměr cena/chuť je podle mě u kapra nejlepší. Udím jen bukem + co padne na zahradě z ovocných stromů. vtysl@volny.cz