Jak grilovat na lávovém grilu



rokara - (5) - 126.5 (?) 
18.8.2008 12:44, zobrazeno: 10140x

Dobrý den, všem.Dostala jsem jako dárek lávový gril na plyn. Bohužel k němu nebyl návod, a tak jsme poprvé grilovali, ale stalo se to, že omastek kapající na kameny - logicky - vyvolával plameny a pak to grilovaní bylo takové hektické, sundávala jsem maso, pak zase nandavala - tak bych chtěla moc poprosit, jestli někdo z vás nemá nějaký "fígl" nebo radu. Děkuji moc Romana 

  
   
N.Anna - (9) - 38.246 (?), 19.8.2008 8:54

Dobrý den. Lávový gril máme již několik let. To že odkapává tuk na kameny a následně chytne plamenem se nám stávalo také. Dokoupili jsme si mřížku na rozptylování plamene. (Po čtzřech letech se mřížka rozpadla, takže jí už nemáme.) Pomohlo to jen částečně. Takže přímo grilujeme maso libové které má málo tuku, nakládáme jej do malého množství oleje. Případně necháme dostatečně odkapat. Maso tučnější (krkovici, bůček,kuřecí stehna s kůží) grilujeme na tálu který položíme na rošt. (foto - grilování na žulové desce příspěvek 38.246). Minulý týden jsme si v makru koupili grilovací desku za 367 kč padne přesně do grilu. Zkusili jsme na ní bramboráčky a šlo to perfektně. Také není špatné použít grilovací kleště pokud si budete myslet že to blafne plamenem. Naráz maso sundáte případně otočíte a položíte nazpět. Přeji příjemné grilování Anna

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika