Dobry den,
rad bych poprosil o radu. Min tyden jsme zakoupily plynovy gril. Ma 3 horaky ktere jsou kryty flavonizery. uz nas tak nejak nebavila zdlouhava procedura pripravy dreveneho uhli tak jsme sli do plynu a tesili se jaka to bude parada.
Bohuzel radost se nekonala a uprimne jsme z toho mirne receno rozladeni. Byla to katastrofa. Nebyli jsme totiz zadnym zpusobem schopni zabranit vzniceni odkapavajiciho tuku. To ze tuk kape na flavonizer a kouri to to je v poradku jenze nam se po chvili grilovani utvorili na spodnim zachytnem plechu louzicky z tuku ktery zacal horet plamenem.
Jak vsichni vime uhasit horici tuk je v grilu problem. Nepomohlo zavreni vika grilu ani snizeni teploty...
zkratka jsme museli pockat az to vyhori. O cernem kouri nema cenu mluvit.
rikal jsem si ze jsem asi blbej a gril je moc rozpalenej. Tak jsem podruhe nechal horet horaky na minimum a zavrel viko, tak jak pisou v navodu.Ale prubeh byl stejny.Opet plameny a cerny kour. :-(Zkratka netusim co delam spatne.
uz jsem zacal uvazovat nad tim ze ten gril stoji za prd. Zrejme by pomohlo ten spodni plech dat nize aby byl dal od horaku. Jenze to je predelat a upravit pulku grilu. Navic jsem zjistil ze se zezadu u prostredniho horaku uloupala povrchova uprava. Coz me teda dost udivuje kdyz teplota tam neprekrocila ani pri maximalnim vykonu grilu kdyz se vypaloval 220stupnu.
Muzete mi nekdo poradit jak se spravne na takovem plynovem grilu griluje?
Delam v necem chybu ja a nebo ten gril nestoji za nic a mam ho reklamovat-uz jenom kvuli tomu loupani povrchu?
diky moc za rady