Grilování na litinovém tálu



         
host - 21.21 (?) 
17.4.2016 8:59
přesně tak, litina je litina. Čištění trvá 2-3 min. nejlíp úzkým dráťákem, dá se koupit kolem 30 kaček. Na vroubkované tály optimální. Nejhorší je čištění po marinádách, kde je základem med, cukr nebo kečup. To je na 5-7 min., ale pokud desku otočíte zapečenou stranou na plamen, vše zkarbonuje a čistění je opět snadné... Litina je jediný materiál/povrch na pečení, kterému dráťákem neublížíte. Pozor ale na litinové tály s povrchovou úpravou/smaltem. Litina má jedinou nevýhodu, je velmi těžká. Proto ji naši předkové přestali používat, z pohodlnosti :-). Platí ovšem přímá úměra, čím je tál těžší, tím je lepší, protože lépe akumuluje a rozvádí teplo. Usnadní Vám to pak nejen kontrolu nad masem...
  
            
host - 13.145 (?), 15.5.2017 13:57

co mi prasknul originál kámen, tak jsem na bazosi loni koupil litinový tál za 1500 do svýho Webera na dřevěný uhlí a nic lepšího na grilování není. Teď tomu můžu říkat gril. Litinový tál je úplně jiná liga. Udělal jsem zlepšovák, vrznul jsem do akuvrtačky drátěný kotouč a je za chvíli jak nový :-)

   
host - 139.117 (?), 27.6.2018 7:37

Jen chci dodat celkem samozřejmost, ale mnoho lidí si to neuvědomuje. Marináda, do které naložíte maso nebo ho marinované můžete přímo koupit v obchodech nebo masnách, NENÍ určena ke grilování. Má masu pouze dodat nějakou příchuť. Před grilování byste měli maso od marinády umýt, osušit a pak grilovat. Pokud ho nechcete jíst suché, udělejte si k tomu nějaký Dip. Marináda na grilu je přesně to, co začne nejdřív černat a připalovat se.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika