host - 21.21 (?) 17.4.2016 8:59
přesně tak, litina je litina. Čištění trvá 2-3 min. nejlíp úzkým
dráťákem, dá se koupit kolem 30 kaček. Na vroubkované tály
optimální. Nejhorší je čištění po marinádách, kde je základem med, cukr nebo kečup. To je na 5-7 min., ale pokud desku otočíte zapečenou stranou na plamen, vše zkarbonuje a čistění je opět snadné...
Litina je jediný materiál/povrch na pečení, kterému dráťákem neublížíte. Pozor ale na litinové tály s povrchovou úpravou/smaltem.
Litina má jedinou nevýhodu, je velmi těžká. Proto ji naši předkové přestali používat, z pohodlnosti :-).
Platí ovšem přímá úměra, čím je tál těžší, tím je lepší, protože lépe
akumuluje a rozvádí teplo. Usnadní Vám to pak nejen kontrolu nad
masem...
|