Gril Weber Master-Touch GBS 57 cm - doplňky originál ano či ne?



host - 79.200 (?) 
5.4.2015 15:02, zobrazeno: 7597x

Zdravím,

měl bych dotaz. Konečně jsem si pořídil vysněný gril od společnosti Weber a chtěl bych se optat na doplňky k výměnnému středu. Je skutečně potřeba pořizovat například wok pánev za 2 000 Kč nebo stačí nějaká obyčejnější? Jde mi o to, jestli je speciální či jen platím za značku. 

Děkuji předem všem.

Jarda

  
   
host - 105.20 (?), 9.5.2015 7:38

Známý si ke grilu pořídili pánev Wok z Macra v ceně do 500,- a jsou spokojeni.

Dovolím si zneužít toto téma k otázce topení v uvedeném grilu. Pořídili jsme si tento gril po návštěvě u známých, doslova mě nadchl. Ale tím to končí, nejsem schopen ho pořádně roztopit. Já to neumím, jsem z toho rozčarovaný až zklamaný. Ke grilu mám podpalovací komín, brikety nechám rozhořet, nasypu je do bočních kapes grilu (nepřímé grilování), zavřu poklop, nastavím horní i dolní průduchy... a tím to končí. Dosáhnu teploty max. 150-180 °C a ta pomalu klesá. Nejsem schopen udržet vyšší teplotu po delší čas. Je to max. ma klobásy a to s odřenýma ušima. Měl jsem podezření na nekvalitní brikety, koupil jsem originál od Webra za nekřesťanské peníze a dopadl jsem stejně. 

Poradíte mi někdo, jak správně postupovat? Z videa na webu jsem nic nového nevykoukal, dělám to stejně a výsledek stojí za houby. 

Honza

      
host - 214.41 (?), 25.5.2015 13:27

Ahoj,

díky moc za info. Co se týče teploty, tak u mě fajn. Zkoušel jsem klasické brikety i ty od Webera, které opravdu dlouho hoří a parádně. Já mám otevřené oba průduchy, teplotu mám 200+ v pohodě, na 150 se dostanu při otevřeném spodku i hořejšku tak za 2.5 hodiny wink Nevím, co by mohlo být špatně... Moc jsem ti neporadil a s reklamací si nejsem jist, jestli není špatný kotlík...

Jarda

         
host - 115.129 (?), 21.6.2015 23:45

Mám gril Landmann 31342 Black Pearl comfort 58cm - je to taková kopie Webera za poloviční cenu, takže postup bude fungovat určitě stejně. Naprosto běžná teplota je 225 °C při nepřímém grilování, tedy s briketami po stranách. Topím takto: do 2/3 rozpalovacího komínu nasypu brikety a nahoru dám 1/4 dřevěného uhlí. Komín roztopím dřevěnými třískami, které asi 15 minut přikládám prostrkováním kulatými otvory dovnitř (různé smradlavé podpalovače podle mne nemají v grilu co dělat). Když dřevo dohoří, žhaví téměř polovina obsahu komínu. Uhlí v horní části ještě nežhaví, ale má už téměř zápalnou teplotu. Potom rozdělím do obou komor stejně uhlí, pak střední část briket a nakonec žhavé brikety zespodu komínu. V komorách potom odhořívá palivo odshora dolů. Průduchy na víku mám otevřeny asi na 20% a dole asi na 30%. Tento způsob se mi osvědčil nejlépe. Za 10 - 15 minut mám v grilu teplotu 225 °C a na tuto jednu náplň ugriluji s jistotou celou kachnu nebo kuře zároveň se středně velkými bramborami rozkrojenými na půlky (cca 1 hodinu). Tento postup používám vždy, i když dělám něco menšího. Jakmile dám méně paliva, výše uvedené teploty zpravidla nedosáhnu. I na takový výborný šťavnatý steak (medium / medium rare) dávám plný komín i když je grilování velmi rychlé v řádu minut, protože při úspoře paliva tam bude muset být 20 min, aby se trochu opekl při 150 °C a to už z něj nemůže být nic jiného než podrážka.

Petr

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika