Douzeni koupeneho uzeneho



                     
host - 63.138 (?) 
26.1.2020 15:54
Dobrý den, chci se zeptat na kolik stupňů douzovat a jak dlouho koupené párky, bůček... atd. jak na kdysi taneční zábavě.🙂 Je možné použít smrkové dřevo? Honza
  
                     
Radek.P - (36) - 183.41 (?), 26.1.2020 18:21

Zdravím, já osobně neznám domácího uzenáře, který by roztápěl udírnu ohledně přeuzení koupených párků nebo hotového bůčku.Párky nebo špekáčky si hod'te na gril nebo napíchněte na klacek a opečte nad ohněm.

V udírně zbytečně zdlouhavé a na chuti to moc nepřidá.

Klobásy i maso je nejlepší si udělat sám a ne kupovat ty sračky.

Koupený párek a smrkové dřevo bude bašta

rpstylle@seznam.cz.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 26.1.2020 19:09

Je tady o tom dlouhé vlákno. Vyjádřil jsem se 25.9. 2014 a řekl bych to samé.
Douzení má smysl jen jako zahřátí dané uzeniny (a snad mírné ovonění kouřem). Tedy spíš vyšší teplotou - 70 - 80 st. Doba prohřátí samozřejmě záleží na velikosti a tvaru masa. Protože se jedná o jakousi analogii ohřátí buřtu nad ohněm, nebál bych se ani toho smrkového dřeva, když nebude syrové a smolné.

                     
host - 63.138 (?), 26.1.2020 19:53
Děkuji, přesně tohle jsem měl na mysli.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika