Pokud je reakce na mě, což asi ano, když jsem slíbila, že v každém případě napíši, tak se nestalo vůbec nic.
Dášenka těhotná nebyla, tak se nejspíš naplnil předpoklad našeho milého S.P.Ch., že dva samci po sobě = nula úspěch. Jsem však ráda, že se nenaplnili ty horší možnosti. Takže to vlastně dopadlo naštěstí dobře.
O pár týdnů jí chovatel nechal připustit s novým Ferdou, "starý" Ferďák už bohužel dostal za ušiska. To je mi na jedné straně nějak víc líto, protože to byl nádherný a hodný samec. Jenže se mu znovu projevil ušní svrab a majiel už to nechtěl řešit. Útěcha je, že to nakonec pro Ferďáka nejspíš bylo vysvobození. Viděla jsem ho den před koncem a byla to katastrofa, i když jsem se mu snažila alespoň trochu ulevit, bylo to opravdu hrozné, co zase v ouších měl.
Jinak u nás je stav králíků +2, celkem tedy 15, od téhož chovatele, které mi po léčení prostě už zanechal. První byla samice Dášenka první, pak samice Brdečka a teď celkem nedávno samec Karlík. Bylo by jich šestnác, ale naše Amálka nám před časem umřela. Z ničeho nic, dostala epileptický záchvat a než jsem dojela na veterinu byl konec.
O Brdečce už jsem psala, chuděra byla podvyživená a měla i svrab. Vrátila se chovateli od majitelů, které už přestala bavit. Je z ní nádherná králice. Karlík ten se ke mě dostal jako poslední šance s kokcidiemi. Už je také v pohodě, i když už od narození má defekt zadního běhu v kyčli, má ho úplně do boku, ale nějak je mu to šumák a v tom našem králičím domě, jeden kluk navíc není rozdíl
. I přes ten hendikep je to pěkný králík, černý jako uhel.
Jinak také, na popud manžela, pokoušíme osud s Barborkou. Náš odchovaný samec a domácí miláček s téměř volným pohybem. Držím ho akorát odděleně od Andulky s April, rovněž domácí holky s volným pohybem. Byl docela smutný a tak muž chtěl, abych ho k holkám pustila, že třeba nic a nebo jo, uvidíme. Tak ho sem tam k nim pouštím. Je z toho vždycky velká honička po celém pokoji. Aprilka se před ním schovává, ale jak jde za Andulkou, tak ho začne provokovat. Když se unaví, tak si všichni tři společně lehnou k sobě a odpočívají a pak zase nanovo. Jenom nesmí být v kleci, to je zle, hlavně Aprilka na něj útočí, ale volně v pokoji žádný problém. Zatím skáče, ale neúspěšně, tak jsem spokojená, protože si vyhrají a žádné následky. Akorát po první společně strávené noci byl Barborka následující den úplně vyřízený, ale děsně spokojený
.
Teď už ne, protože je zima, ale než začalo být chladno, tak jsem navečer pouštěla všechny samce z kotců na zahradu se proběhnout. To se jim moc líbilo a jak nebyli v malém prostoru (to bych ani nezkoušela), tak chvíli po sobě navzájem skákali, ale žádná nevraživost či agrese a pak si každý šel prozkoumávat zahradu po svém. Já u toho pěkně zrelaxovala, kluci se vyblbli a i jsem si zasportovala, když jsem je večer lovila, protože je utíkání přede mnou děsně bavilo.
Zkrátka někdy je u nás veselo a i když to není typické chovatelské, tak musím říct, že je vidět jak jsou králíci společenští a zvídaví, když mají možnost.