Po delší době oživuji toto téma. Králíky stále nezabíjíme, protože popis je mi sice jasný, ale strach, že to nezvládnu je větší. Mrtvého králíka na trénování také nemám. Takže stop stav trvá.
Proč, ale oživuji toto téma... měla by se podobným způsobem, tedy rychle a okamžitě zlomením vazu, dát zabít i drůbež.
Momentálně je pro mě tohle velmi aktuální. Letos jsem si brala od jednoho chovatele kuřátka Brahmánek a Orpingtonek. Jsou úžasní, ale celý tento koupený chov je jeden velký problém už od počátku. Kuřátka trpěla špatným výživovým stavem a mimo jiné měla i deformované pařátky, některá víc, jiná méně, některým se to mírně zlepšilo, jiným naopak zhoršilo. Nedávno jsem se dozvěděla, že je to typické při vysoké teplotě v líhni mmch. Jak rostou je to samozřejmě větší problém.
Minulý týden jsme museli tři kuřátka již zabít, chudáci tedy na vysvobození nějakou dobu čekali, protože já to prostě nedokázala. Udělala jsem jim maximální možné pohodlí, ale zabít jsem je nezvládla. Muž totéž, tak nakonec domluvil, že k nám přijel jeden kluk, který to běžně dělá a zabil je a je ochotný občas přijet, když bude třeba.
Jenže drůbež podřezává, má to celkem vychytané, ale i tak než se přestali třepat, nějakou dobu to trvalo. Nicméně i tak jsem ráda, že byl ochotný přijet a udělat to, protože to pro ně opravdu bylo vysvobození. Zejména pro dvě. Jedno mělo rozpadlou chrupavku a přetrženou šlachu a druhé mělo pařátky od kloubu úplně přetočené. To třetí bylo ještě relativně dobré, ale už bylo vidět, že se mu pařátky rozjíždí víc a víc a tak by byla jen otázka krátkého času, kdy by to přešlo do komplikovaného stavu.
Zkrátka, i u dalších je patrné, že s přibývajícím věkem ty pařátky nejsou v pořádku a budou horší, takže bude nutné zabití v brzké době. Nehledě na to, že i tak je většina kohoutků, ale čekalo by je to až tak za pět měsíců normálně.
Když to jinak nepůjde, tak zase požádáme o zabití, ale byla bych raději, kdybych to uměla trochu víc humánně a zvládla to sama.
Byl by tu někdo ochotný, kdo umí zabíjet zlomením vazu a má v plánu nějakou takovou akci, ke komu bych mohla přijet na zaučení? Drůbež prioritně, ale i králíky bych byla ráda. Nevím, ještě jak bych se za takové školení revanšovala, ale umím docela dobře péct dvojctihodné koláče, piškoty a tak, případně bych se pokusila přizpůsobit.
Pokud se někdo ochotný najde, budu velmi vděčná za pomoc.