Králíci - choroby

host - 217.242 (?) 
26.7.2011 9:19

zdravím, mám zakrslého králíka na mazlení teprve měsíc a včera se mu objevila v moči krev. ale do rána to přestalo. ale úplně se změilo jeho chování. celý měsíc žral hodně, ale teď je po jídle jak šílený - jako bych ho aspoń týden nekrmila. jakmile se přiblížím s jídlem, hned se po mě sápe aokamžitě začne žrát a po chvíli nic není. je ajko kyselina. a to mu dávám trojnásobnou dávku než před dvěmi dny. Aktivní taky celkem byl, ale nijak to nepřeháněl a teď běhá po kleci jako šílený, skáče z jednoho rohu do druhého. Vypustila jsem ho ven a to se choval normálně, ale jakmile byl zase v kleci tak to zase začalo. prosím poraďte

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 185.138 (?), 28.6.2011 12:03
Ještě k té myxomatoze - i když máti krmí senem, všechny králíčky nechává očkovat. Jinak sázíte loterii, že práce přijde vniveč.

host - 254.23 (?), 25.7.2011 20:14

Chováme králiky také přes 30 let to co se nán stalo letos bylo poprve. Za naší zahradou asi 5m.stříkali Randapem řepku my krmime i zelenym jednou denně, když jsme trávu dali králíkum druhy den to začalo nejprve uhynuli králici pred poražkou po nich všechny samice a samec a do 3 dnu i menší králíčci zustali pouze nejmenší kteři byli kojeni.Krmíme stále stejně-ráno zeleným, v poledne chleba nebo granule večer seno.Uhynulí králici nebyli ani nafouklí ani neměli prujem.nemuže nám někdo poradit jestli je možné, že by byli otráveni? ten den foukal dost vítr, a myslíme si že to bylo na té trávě.Do té doby byli králici zdraví Díky Zuzana

host - 152.34 (?), 27.7.2011 18:11

Toxicita se uvádí jako hodnota LD50, to je dávka sloučeniny, která usmrtí polovinu zvířat, kterým byla sloučenina podána. U Roundupu je tahle dávka přes 5000 mg na kilogram tělesné hmotnosti. To znamená, že kdyby člověk dal každému z deseti dvoukilových králíků 10000 mg, pět králíků by zahynulo. To je dávka jako hrom. Už i kvůli tomu, že se Roundup používá ředěný (a není levný), si myslím, že to bude něčím jiným. 

Jinak v případě, že by králíci uhynuli na akutní otravu Roundupem, uhynuli by nejspíš na srdeční selhání, tj. bez nafouknutí, průjmu atd. Ale jak jsem psala, to by na tu trávu Roundup museli přímo vylít (což by se ale teoreticky stát mohlo).

Nevím, jak je to dlouho, ale podívejte se na pás vegetace mezi řepkovým polem a Vaší zahradou. Jestli vegetace v celé šířce vadne nebo je už žlutá, pak se Roundup dostal asi i k Vám. Taky Zuzana

host - 233.135 (?), 9.4.2012 19:02

randap je pekny svinstvo pro zvirata setkal jsem se sdvema pripady kdy po postrikani travy randapem uhynuly ovce a ze toho moc nesezraly

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz