Co jí koza

host - 147.46 (?) 
26.11.2017 5:29

Pane doktore, pamatuji si, že ještě před kolektivizací zemědělství, navštěvoval chovatele skotu veterinář, který podle naměřených a za delší dobu zjištěných hodnot, stanovoval krmné dávky jednotlivým zvířatům, za účelem vysoké užitkovosti. Kozy jsem v nedávné minulost choval a držel jsem se zásady „dej krávě do držky, dá ti do dížky“. V mém případě to byly kozy. Někdo se tomu, třeba bude smát a mít nějaké výhrady. Kozy jsem nepásl, prakticky měly seno přístupné podle chuti a kusovou sůl k lizu, taktéž.. Pouštěl jsem je proběhnout na zpustlý pozemek, kde převážně rostl vratič, který s velkou chutí spásaly, přestože tam byl i jetel. Nápoj se skládal ze dvou druhů spařených otrub, který byl obohacen syrovými vejci a medem. Byl problém udržet kbelíky ve svislém stavu, protože si holky záviděly a této dobrůtky si chtěly urvat pro sebe co nejvíc. Mulce zanořené do tohoto nápoje až po oči a hladina klesala, jakoby to vyssávala hasičská stříkačka. Navíc bylo krmení obohaceno o strouhanou řepu, poprášenou šrotem ve kterém byla i peluška. Nic víc nepotěší chovatele, než zvíře, které se na vás usmívá a spokojeně mrská ocáskem

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 9.135 (?), 26.11.2017 9:16

MV: Krapet jste můj post převrátil. O strádajících nepíšu já, ale citujete vy. Nepotřebuju poučení proč vznikli přežvýkavci. Koza je domestikované zvíře a v domácnostech se chová. Z nějakého důvodu, nějakým způsobem, pro nějaký účel, mléko, maso. Ten chov by měl být veden takovým způsobem abu zvíře nestrádalo a byl z něj užitek. Od toho je domestikované. Poznámku o týrání dojením přehlížím, to je hloupá exhibice. Potrestejte mimina, že dojením týrají své maminy. Koza není kamzík, toho nikdo nedojí. Takže prosím příště nepřevracet cizí názory a nepoučovat tam, kde to není potřebné.

host - 9.135 (?), 26.11.2017 9:17

Mimochodem, koza nejí, koza žere. Je to zvíře.

host - 240.228 (?), 26.11.2017 10:51

Ale to, že koza žere, jí přiřknul člověk. Možná si koza myslí, že ona jí a žere člověk. U některých jedinců o tom ani nepochybujuwink Konvalinka

host - 240.228 (?), 26.11.2017 10:57

A příspěvek o něco výše: nepochybuju, že koze chutnaly ty dobroty, co jí pán podstrojoval, vajíčka, med... jen si myslím, že to zrovna pro přežvíkavce není strava dobrá. Ony dětičky by také nejraděj žr.ly jen hranolkywink

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 26.11.2017 12:20

Potrestejte mimina, že dojením týrají své maminy... Takže prosím příště nepřevracet cizí názory

Kojení není dojení.  Takže prosím neplést si pojmy.

Jak jsem psal, nemám nic proti chovu zvířat, jako továrně na maso a mléko. To ale neznamená, že je to pro ně přirozené. Jinak krmíte zvířata na maso a jinak jako zvířecího přítele. Že by koza bez jaderného krmiva strádala, je nesmysl. Bez ohledu na to, je-li domestikované nebo divoká. Trávení mají stejné. Jenom ta bez jádra poroste pomaleji a nebude mít tolik mléka. Je to o tom, co si od chovaného zvířete slibujete.
   Ono když korpulentní dámy mrskají ocásky v cukrárně, neznamená to automaticky, že je to pro ně přirozené, natož zdravé.

...nepoučovat tam, kde to není potřebné.

Píšu si to pro sebe. Jestli se tím někdo poučí, je to jen jeho věc.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Škarabání staré malby11.2.2025
Škarabání staré malby30.1.2025
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?25.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy20.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Opravda suché dřevěnné podlahy18.1.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz