Ahoj, protože jsem začátečník v pěstování kostalovin, prosím o radu, proč mi u některých žloutnou děložní listy. Zalévání 2* týdně, nemyslím že by se topily. Substrát zahradní obyčejný, živin by měly mít dost, jsou malé, nehnojil jsem ještě.
Dnes jsem po 28 dnech ukončil test pěstování sazenic košťálovin u mne za oknem. Myslím si, že se mně to povedlo. Když připočítám těch 28 dní od včerejšího dne, tak takovéto sazenice bych měl mít už někdy 4. března. Přitom s výsadbou počítám až v posledním týdnu března a to by mělo stačit, aby hrnkované sazenice ještě pořádně zesílily, byly kvalitní a případně po výsadbě byly odolné poklesu teplot k 0°C. testované sazenice jsem vyhodil.
Ahoj, protože jsem začátečník v pěstování kostalovin, prosím o radu, proč mi u některých žloutnou děložní listy. Zalévání 2* týdně, nemyslím že by se topily. Substrát zahradní obyčejný, živin by měly mít dost, jsou malé, nehnojil jsem ještě.
Při růstu děložní lístky postupně zakrňují, zasychají a odpadávají. To je běžný stav. Pane Miloši, co je to za odrůdu zelí? Listy mi vzhledem připadají spíše pekingské, či čínské zelí?
Nie je to kel Russian Red? Alebo niečo ako mizuna a pod. ázijské? Red Russian som zasadila az v novembri drobne rastlinky a s malým plastovým tunelom zvládol aj -10, ale je spomalený, čo je normálne.
Mám problém se zobrazováním obrázků. Když je chci zvětšit a kliknu na ikonku, tak se mně otevře obrázek nepřiměřeně široký, šířka asi třikrát víc zvětšená než výška. Nevím co s tím. Vladimír