Pestrost kočičí stravy
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.241 (?) 11.9.2014 9:12
To je stejný nesmysl, jako byste chtěla, aby slepice přestala snášet vejce.
Ale nezoufejte, moje kočka je tak praštěná, že se (přestože je normálně krmená) jí povede v nestřežený okamžik, když máme v létě otevřený dveře, ulovené myši donést domů a ukrýt pod gaučem. tam s ní chvilku leží olizuje jí a mazlí se s ní a pak si prostě odejde a kořist tam zapomene. Dokud nevyhubila všechny veverky v celém okolí, byla to chuťovka. Ano čtete dobře, naše kočka lovila veverky!!, které byly stejně velké jako ona sama a pravidelně jim sežrala horní půlku těla, zadní nohy a ocásek jsem měla před dveřmi, některé dny i ve více exemplářích. Kočku neodnaučíte jejím pudům, které má zakódovány teisíce let, ale poradím Vám něco jiného. Prodávají se malinké zvonečky na krk kočky, jak zvoní, měly by kořist vyplašit a kočce znemožnit ji chytnout. Já to sama odzkoušené nemám, protože jsem se pudy mých zvířat smířila, ale zrovna včera jsem to v ZOO prodejně viděla, stálo to pár korun. Tak to zkuste
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.38 (?), 11.9.2014 10:10
Jéééžííš, ještě to tak, aby by lovila a nosila domů veverky Stačí, že občas večer zaškrábe na dveře a já nevidím, že má v hubě myš. Naivně otevřu, ona vleze dovnitř a myš mi tu pustí To je potom tanec: vyhánění myši, odhánění kočky od ní... otevřu dveře, aby myš mohla ven, do těch se mi postaví pes, že co se to tu proboha děje, tak ještě odháním i psa... no cirkus Konvalinka
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.241 (?), 11.9.2014 11:37
No vidíte, buďte ráda za myši, víte, jak nechutný byly ty okousaný kousky veverek??? Tomu Vašemu příspěvku jsem se s chutí zasmála, protože tyhle stavy velmi dobře znám, máte tlak 500/300, všichni radí, zvířata se motají, myš uteče, děti fandí.... U n ás je to kromě krůt, slepic, králíků, 3 psů, koček a morčete ještě okořeněno tím, že synovi občas uteče z terárka had (má jich teď 5), jednou mi krajta spala v povlaku polštáře dva dny než jsem na to přišla, že jí mám celou noc pod hlavou a chytat gekony, kteří běhají i po stropě je teda taky fajn...
Každopádně zkuste ten zvoneček nebo by se dala koupit někde obyčejná rolnička...
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.10 (?), 11.9.2014 21:13
Děkuji za Vaše reakce, všichni jste mě velmi pobavili. Naše Míca si jednou donesla králíka, manžel říkal, že to nesla tak hrdě, jako když gepard nese gazelu. Naivně toho chudáka hodil přes plot, jenže ta naše čiči není blbka a našla si ho. Manželovi pak na terase nechala jen zadní běhy:-))
My jí odčervujeme pravidelně, nebavilo mě sledovat, jak jí ze zadku lezly články tasemnice, měla jsem pak pocit, že každé smítko na zemi je ten článek. Raději volím Advocate- je i na uši.
Jinak z toho zvonečku mám celkem strach-aby se neoběsila, to bych si asi neodpustila. Proto raději nemá ani obojek, spíš spot-on.
No, smířím se s tím, že myši bude žrát pořád, na granulích šetřit nebudu, máte pravdu s těmi levnými, já jim taky nevěřím.
|
|
|
|
|
|
|
host - 185.138 (?), 11.9.2014 23:28
Zvoneček je psychický teror, který naštěstí většina koček odstraní. A co se týká figury, jsou prostě kočky hubené a tlusté. Kamarádka má 13 let starou kočku, která je jako kotě, granule mají neustále k dispozici. Moje kočky tloustnou a granule mají k dispozici omezeně, protože by tahaly břicho po zemi.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.38 (?), 12.9.2014 11:39
Přesně tak, zvoneček ani obojek bych venkovní kočce také nedávala... a taky jsem odčervovala Advocate, od té doby, co kočka vyblila klubko tasemnice v hale na schodech Na jaře jsem každý druhý den snad, našla před bránou na ulici(z venku) malého zajíce bez hlavy. Nechápala jsem, kde se tam berou, velikost - té naší kočky. Pak jsem ji jednou nachytala, jak se snaží přetáhnout ho přes bránu(jak se jí to nedařilo, tak ukousla jen hlavu a zbytek tam nechala ležet. Nevím, jestli to žrala prvotně ona, nebo to byly naturálie pro psy, jelikož jeden ze psů pak vyzvracel uši
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|