Trávník pod smrkem?

host - 98.74 (?) 
20.5.2009 13:03

Děti to mohou brát ze svého pohledu: "co nám sem ta máma furt cpe za kytky, když si tu odjakživa hrajeme my (ona nejspíše nemyslí:-))"

Josef.

popjuk - (2) - 98.74 (?), 20.5.2009 12:40

Já všem moc děkuji za rady. :-)

Bohužel mé pokusy o trávník již několikrát proběhly. zalévala, děti odháněla, plůtek stavěla, bohužel nic... zřejmě se potvrdila skutečnost, že trávník a smrk k sobě při vší vůli nejdou. Smrk je hóóódně (nebudu psát neodborné odhady) vysoký, ve spodní části již nemá větvě, pod smrkem je dřevěné pískoviště a stoleček s lavicemi na sezení... vysadil ho jeden spolumajitel bytu, proč nestříhal nevím... každopádně jsme tu jak v lese, což na centrum M.Boleslavi není špatné, ale přece jen nějaké potíže to přínáší :-)

Pravděpodobně budeme řešit položením cihlové dlažby, co na to kořeny resp. co cihly na kořeny, to uvidíme... třeba se zase podělím o zážitky :-)

ještě jednou moc díky

Pavlína

host - 98.74 (?), 20.5.2009 13:36

Mám zkušenost s 25ti letou 18ti metrovou borovicí pinus ponderosa, která vysála vodu z půdy v průměru větším než půdorys koruny. Nic mi tam nerostlo a půda byla prašná. Vaše snaha o rostliny pod vzrůstným smrkem je hypoteticky možná ale počítejte nutně se zálivkou, navíc u mělce kořenícího smrku. Já jsem svou borovici nakonec odstranil.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz