Přesazení vzrostlého smrku
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.82 (?), 19.2.2007 17:14, zobrazeno: 44284x
Potřebujeme přesadit/přemístit vzrostlý cca 7,70m vysoký stříbrný smrk. Jaké jsou možnosti přesazení? Je nám líto ho zlikvidovat.
Děkuji
Jana G.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.130 (?), 4.4.2008 10:45
Dobrý den,
jak mám takovouto firmu najít? Dala jsem do vyhledávače "přesazení vzrostlých stromů" a nic... Mají takovéto firmy nějaký speciální obor?
|
|
|
|
|
|
|
host - 151.203 (?), 4.4.2008 12:27
Speciální stroje na přesazování mají školky, které se zabývají výrobou velkých dřevin s balem. tak se zeptejte co vás bude přesazení stát a potom jděte do banky pro hypotéku.
|
|
|
|
|
|
|
host - 68.228 (?), 4.4.2008 16:18
Nejde mi o vzrostlý smrk. Koupili jsme pozemek na kterém mám cca 2.5 metrové ovocné stromy a nechci je vykácet, spíše posunout tam, kde nebude stát domeček. Děkuji moc.
|
|
|
|
|
|
|
host - 72.86 (?), 20.11.2012 15:05
Přesadit lze vše, jen je nutné na to mít patřičné finance. Na tomto odkaze je video přesazení 15 m vysokého smrku v Praze.
|
|
|
|
|
|
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 232.235 (?), 20.11.2012 19:27
Pár poznámek (více či méně podstatných):
-
Video je pěkné.
-
Nejde o smrk, ale o douglasku (snadno se pozná podle trochu jiných šišek).
-
Rád bych viděl, jak přesazená douglaska vypadá dnes (po dvou letech), jak jí přesazení prospělo či ublížilo. Nejste někdo z Pankráce nebo nemáte tam blízko? Foto by potěšilo. A jak bude prospívat v dalších letech?
-
Douglaska mohla být tak třicetiletá? (při průměrném přírůstku 0,5 m ročně).
-
Myslíte, že se vyplatila investovaná snaha, úsilí a finance? Kolik to asi bylo stovek tisíc Kč (nebo to bylo i přes milión)?
Josef.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Liberda Zdenek - (29) - 175.130 (?), 20.11.2012 20:52
Dobrý večer. Tak jsem kouknul na přesazování stromu. Kladu si otázky kolik to stálo a zda se to vyplatilo? No, nevím, nevím zda sázet tento strom mezi domy. Za 10 roků bude přírůstek 5m možná i více a co potom stímto stromem? Je to pěkné mít ve městě vzrostlou zeleň, ale pomylsel někdo na to, že do toho foukne a je celá paráda na zemi. Zřejmě si někdo připravil práci pro firmu co kácí stromy od špičky. Je to pěkné, aleneštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Zdeněk
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.51 (?), 19.2.2007 20:20
No jenom rýčem to nepůjde.Na to musí už být těžší technika.Nejméně traktor.Jednou jsem přesazoval vzrostlejší strom touto metodou:Okolo stromu v kruhu vykopal asi 0,6 m hluboký přítop,rýčem.Do příkopu se na dno umístí smyčka ocelového lana a traktorem,nebo hupcukem se smyčka utáhne až se lanem uřeže hlína v hloubce 0,6 pod stromem.Strom se poté nahme na stranu a pod strom se umístí plech,,plech i se stromem se vytáhne traktorem na nové místo.V.K.
|
|
|
|
|
|
|
|